afgeleid kind op school

Is je kind snel afgeleid? Misschien kunnen Bach Bloesems helpen

4/09/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan, en dat betekent dat kinderen er weer hun hoofd moeten bijhouden. Ze moeten lessen volgen, huiswerk maken, studeren … Voor sommige kinderen is dat niet evident, omdat ze snel afgeleid zijn. Een paar tips om de concentratie te bevorderen! 

Snel afgeleid 

Een kind dat snel afgeleid is, kan zich op verschillende manieren uiten. Het ene kind is meteen afgeleid als er rond hem iets gebeurt. Zit er een vlieg in de klas? Dan is de aandacht meteen weg van de les. Deze kinderen volgen alles wat er om hen heen gebeurt, en vervallen van de ene afleiding in de andere.

Andere kinderen worden dan weer afgeleid door hun eigen gedachten. Dan hoor je op een oudercontact: ‘Hij zit soms gewoon uit het raam te kijken en is heel vaak aan het dagdromen’. Ook thuis merk je misschien dat je kind niet echt luistert, omdat hij met zijn gedachten helemaal in zijn eigen wereldje zit. 

Het kan ook zijn dat er ADD of ADHD is vastgesteld bij je kind. Of misschien gaat je kind net door een moeilijke periode wat de nodige stress met zich meebrengt en zorgt dat voor de nodige afleiding. Wat de oorzaak ook is, het kan heel lastig zijn voor je kind om vlot mee te zijn op school als z’n aandacht constant wordt afgeleid. Daarom een paar praktische tips om de concentratie te bevorderen. 

Eerste Hulp bij Afleiding 

 1. Planning, structuur en regelmaat
  Een duidelijke structuur helpt je kind om zich voor te bereiden op wat hem te doen staat. Als er regelmaat is, dan weet je kind wat er verwacht wordt. Dat maakt het gemakkelijker om geconcentreerd te blijven en niet te snel afgeleid te raken. 
 2. Afgestemd niveau 
  Taken die boven over onder de capaciteiten van je kind liggen, zorgen ervoor dat je kind snel afgeleid is. Als een taak te moeilijk of net te makkelijk (en dus te saai) is, dan is het moeilijk om zijn concentratie vast te houden. 
 3. Afgebakende taken 
  Wanneer je kind een grote taak krijgt – of dat nu een schoolopdracht of een huishoudelijke taak is – probeer die dan op te delen in kleine, eenvoudige stappen. 
 4. Klok 
  Communiceer duidelijk aan je kind hoe lang hij zich moet focussen op een bepaalde taak. Op die manier geef je hem een kader waarbinnen hij zich extra moet concentreren, waardoor hij duidelijk weet waar hij aan toe is. 
 5. Complimenten 
  Positieve aandacht is een prima manier om je kind onbewust te motiveren om geconcentreerd te blijven. Het is belangrijk vooral niet te straffen voor concentratieproblemen, dat zal er alleen voor zorgen dat je kind ontmoedigd raakt. 
 6. Bach Bloesems voor kinderen 
  Door bovenstaande tips toe te passen, zal je kind minder snel afgeleid raken. Dat kan je verder ondersteunen door Bach Bloesems bij concentratieproblemen te geven. Die bestaan uit natuurlijke extracten en kunnen bijdragen tot een goede concentratie. 

Wat is een Bach Bloesem Mix?

Bachbloesems zijn plantaardige extracten van bomen en planten. In de jaren ’30 ontwikkelde de Engelste arts Dr. Bach de Bachbloesemtherapie. Hij ontdekte en ontwikkelde 38 bloesemremedies om alle mogelijke gemoedsgesteldheden positief te beïnvloeden. Bachbloesems zijn veilig in gebruik en mogen al gebruikt worden vanaf de geboorte; er zijn geen bijwerkingen van bekend.

Bij Bach Bloesem Mix van Greetje worden Bachbloesems op maat gemaakt. Dat zijn natuurlijke voedingssupplementen die bestaan uit een mengeling van de originele Bach bloesemremedies. Je kiest eerst de Bach Bloesem Mix die het meest van toepassing is – bij een kind dat snel afgeleid is ga je bijvoorbeeld voor Bach Bloesem Mix Concentratie. Vervolgens krijg je een vragenlijst toegestuurd die je kan invullen, zodat Greetje een duidelijk beeld heeft en de mix precies kan afstemmen op jullie nood.

De Bach Bloesem Mix Concentratie is ideaal voor kinderen met concentratieproblemen:

 • Kinderen die snel afgeleid zijn
 • Kinderen die veel moeite hebben om zich te concentreren op de leerstof en op de uitleg van de leerkracht
 • Kinderen die dagdromen
 • Kinderen die vergeetachtig zijn en slordigheidsfoutjes maken
 • Kinderen die snel ontmoedigd of gefrustreerd geraken
 • Kinderen die last hebben van uitstelgedrag
 • Kinderen die onzeker zijn

De Mix is geschikt voor kinderen met AD(H)D.

Zodra je de Bach Bloesem Mix thuis krijgt, start je met de druppeltjes. Je geeft je kindje 4x per dag 4 druppeltjes per keer. De Bachbloesems hebben inwerktijd nodig: gemiddeld merk je na zeven à tien dagen de eerste kleine veranderingen  op. Naarmate de druppeltjes langer worden ingenomen, worden de veranderingen groter.

Het is belangrijk om je kind elke dag de druppeltjes te blijven geven. Ook als het goed gaat, blijf je de druppeltjes geven tot de bodem van het flesje in zicht is, daarna kan je stoppen. Blijft het goed gaan, dan zijn de druppeltjes niet meer nodig. Heeft je kind toch nog een ruggensteuntje nodig, dan kan je opnieuw een flesje bestellen.

 

Korting

Momenteel krijg je 10% korting bij aankoop van een Bach Bloesem Mix voor kinderen met kortingscode School23, geldig tot 30 september 2023. 

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Bach Bloesem Mix van Greetje. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier. 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes