4973fi.jpg

Wie het winteruur heeft uitgevonden, had vast geen kinderen

23/10/2023

Het is weer zover: we hebben de klok een uur teruggedraaid en je mocht vanmorgen een uur langer slapen. Tenminste, als je geluk had.  Want degene die dit uitgevonden heeft, had beslist geen kinderen.

Vroege vogels

Onze dag begint meestal om 6 uur ’s morgens. Ik heb namelijk twee vroege vogels. Na de eerste telg dachten we, erger kan niet. Wel dus...

Konijnenwekkers of hen langer laten opblijven zodat ze langer slapen, we hebben het allemaal geprobeerd. Maar het bleek niet te werken. Mijn oudste wilde dan zeker wakker zijn vóór zijn konijn wakker werd (want ja, stel je voor dat je dat mist!), waardoor hij…uiteindelijk nog vroeger wakker was.

De jongste is nog te klein om het te begrijpen. Hij trekt zich bovendien niets aan van het vroege uur en van zijn nog vermoeide moeder.

Inwendige wekker

Met de uursverandering ging de inwendige wekker van onze kapoenen vanmorgen niet om 6 uur maar al om 5 uur rinkelen. Midden in de nacht dus! Veel te vroeg om al enigszins actief te zijn of enthousiast uit je bed te rollen. Het duurt ook ongeveer 6 dagen tot die monstertjes weer in hun ritme zijn. Help!

Winteruur het hele jaar door

Als het aan mij ligt, dan schaffen we dat gedoe af. Dan leven we heel het jaar door op het winteruur en hoeven we ons niet meer aan te passen. En dan heb ik in de zomer minder last van échte vogels die al om 04.30u beginnen te kwetteren als het raam openstaat. Want dan zijn die ook een uur later wakker. Strak plan, toch? Wie doet er mee? ;-)