5539fi.jpg

10 leuke en gemakkelijke knutselwerkjes voor Halloween

24/10/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Wil je iets leuks doen met de kindjes, maar weet je niet goed wat? Dan kan je misschien knutselwerkjes maken voor Halloween. Zo ben je niet alleen creatief bezig terwijl je geniet van wat qualitytime met de kids, maar beleef je er achteraf nog eens plezier aan. Wat kan je zoal maken voor de griezeligste periode van het jaar? Hieronder geven we alvast enkele leuke (én gemakkelijke) ideetjes voor Halloweenversiering in huis.

De Zombiepot

Ongetwijfeld heb je nog wel enkele lege, glazen potten staan, van appelmoes of groentjes bijvoorbeeld. Breng ze niet meteen naar de glascontainer, maar hou ze bij! Je kan er immers heel leuke zombies van maken. Spoel ze uit, wikkel er een verband of een dunne, smalle doek rond en last but not least: kleef er wiebelogen op. Et voilà. Daar is je griezelpot! Je kan er misschien nog theelichtjes in zetten. Zo maak je je woning meteen ook gezellig tijdens de Halloweenperiode.

Enge blikjes

Net zoals je altijd wel ergens glazen potten hebt staan, heb je allicht ook nog een paar conservenblikken over. Ook die zijn nuttig tijdens de Halloweendagen. Haal het etiket eraf en spoel ze uit. En dan begint het échte werk: versier ze maar naar hartenlust. Verf ze in de leukste kleuren, of wikkel er gekleurd papier rond. Oranje, wit, groen, zwart, paars of bruin zijn de meest geschikte Halloweenkleuren. Maak er echte griezels van: pompoenen, spoken, duivels, zombies, vampiers, heksen, spoken, … Je verzint wel wat.

Een reuzenspin

Nog in de categorie van nuttige recyclage: een bolvormige of ovalen fles uit kunststof, van oud frietvet of vloeibaar wasmiddel bijvoorbeeld. Wikkel er zwarte ducttape rond: dat wordt het lijfje van de spin. Nu de poten nog. Ga daarvoor op zoek naar dunne, zwarte buizen van piepschuim. Die vind je wellicht in de betere knutselshop, DHZ-zaak of online. Die buizen worden de poten van de spin. Probeer er, met behulp van ducttape, een knik in te krijgen. Zo creëer je de typische, kromme, gebogen poot van de spin. Hang het exemplaar buiten, aan je voordeur of voor je raam. Brrrrrrrrrr. Net echt!

Spookflessen

Heb je nog lege flessen wijn, champagne of cava staan? Gooi ze niet weg! Je kan er nog leuke spoken van maken. Verf de flessen wit laat ze drogen en verf of teken er vervolgens grote zwarte ogen op, al dan niet met witte pupillen. Vergeet ook de wenkbrauwen niet, en teken een verbaasde of lachende mond! Daar heb je de spookflessen. Leuk om op je vensterbank te zetten bijvoorbeeld.

Griezelige ballonnen

Simpeler kan niet. Koop oranje ballonnen en teken er griezelige, pompoenachtige gezichtjes op. Driehoekogen, ronde of ovale ogen? Dat kies je zelf. Geef de ballon een mond met één tand of een dichtgenaaide mond. Laat je verbeelding gerust de vrije loop. Wil je je ballon écht op een pompoen laten lijken? Bind dan groene, papieren snippers aan het uiteinde.

Vleermuizen van bladeren

Tijdens de herfstperiode liggen de bladeren van de bomen – letterlijk – voor het rapen. En daar zitten altijd van die prachtige exemplaren bij. Zonde om ze te laten wegwaaien of weg te gooien, want je kan er zulke creatieve werkjes mee maken! Vleermuizen bijvoorbeeld. Zoek de meest perfecte exemplaren uit, liefst bruine (of je kan ze altijd nog zwart schilderen). Teken een vleermuizenkop op gekleurd papier (zwart of bruin) en knip die uit. Weet je niet goed hoe zo’n kop eruitziet? Google helpt je wel! Kleef de papieren kop op het blad van de boom en verf er witte ogen met zwarte bollen op, of kleef er wiebeloogjes op, en de vleermuis komt helemaal tot leven.

Spoken van bladeren

Hou je niet van vleermuizen? Dan kan je altijd nog spoken maken van de herfstbladeren. Verf de bladeren helemaal wit. Zodra ze opgedroogd zijn, kan je er zwarte ogen en een zwarte mond op tekenen. Ennnnn … Klaar!

Spookvoeten

Ook deze is heel simpel. En grappig! Misschien heeft je kleine lieverd dit kunstwerkje zelfs al op school gemaakt. Verf je voet helemaal wit en maak een afdruk op zwart papier. Zorg ervoor dat je voet omgekeerd staat. Je hiel wordt het hoofdje van het spook. Je tenen worden het uiteinde van het laken. Zodra de verf opgedroogd is, kan je er twee zwarte bollen of ovalen cirkeltjes op tekenen voor de ogen. Daaronder kan je eventueel een zwarte bol zetten voor de mond. BOE!

Enge slingers

Hier kan je alle kanten mee op. Ofwel maak je een horizontale slinger met allerlei figuren. Ofwel knutsel je een verticale slinger. Teken Halloweenfiguren (heksen, spoken, zwarte katten, pompoenen of vleermuizen) en kleur ze in. Ben je niet zo’n groot tekentalent? Dan zoek je ze gewoon op internet en print je ze uit. Knip ze uit, hang ze aan een touwtje, op gelijke afstand naast of onder elkaar. Kies je voor een verticale slinger? Dan kan je meerdere rijen naast elkaar hangen aan een soort kapstoksysteem. Zo krijg je als het ware een hele Halloweenmolen.

Stylish Halloween

Hou je niet zo van dat allegaartje aan kleuren? Mag het voor jou wat stijlvoller? Blijf dan consequent met de kleuren. Werk enkel met de tinten wit, oranje en zwart. Verknip bolletjes wol tot spinnetjes en zoek de mooiste spookfiguren op het wereldwijde web. Pas bovenstaande tips toe, maar enkel in dezelfde kleurschakeringen. Wie zegt dat Halloween niet smaakvol kan zijn?

Ook zin gekregen om te knutselen?

Trick or treat?

Have fun!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes