6609fi.jpg

15 ideeën met stoepkrijt

15/05/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Joepie, lang weekend! Begint de verveling een beetje toe te slaan en heb je weinig inspiratie om de kids te entertainen? 15 leuke ideetjes met stoepkrijt - ideaal om hen in gang te zetten of om samen een leuk moment te beleven! 

 1. Laat de kinderen gewoon tekenen waar ze zin hebben.
 2. Teken een hinkelspel op de grond. Hinkelen maar!
 3. Maak een parcours dat ze met de fiets of al lopend kunnen volgen.
 4. Laat hen een bekend kunstwerk namaken. Neem bijvoorbeeld wat tape om rechte vakken af te grenzen en kleur die vakken in: jullie eigen Mondriaan!
 5. Zet een boodschap of hartverwarmende tekening op de oprit of de stoep. Hartjes, ‘veel moed’ of ‘bedankt postbode!’, je tovert er ongetwijfeld een glimlach mee op iemands gezicht.
 6. Wandel naar een vriendje of familielid in de buurt, en teken of schrijf zo’n motiverende boodschap op het voetpad of op de straat net voor hun deur. Wedden dat dit heel hard geapprecieerd zal worden?
 7. Al wat grotere kinderen? Dan kan je ook met stoepkrijt aan schoolwerk doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van wat rekensommen, maaltafels of Franse woordjes op de grond die je kind daarna moet oplossen of vertalen? Leuk én educatief!
 8. Speel Pictionary.
 9. Teken jullie eigen Twister op de grond. Linkervoet op groen!
 10. Teken een autoroute, en haal de autootjes naar buiten om over de straten te rijden.
 11. Sponsdarten: teken een schietschijf met zoveel ringen als je wil en in het midden een ‘roos’. Geef elke ring een waarde (bijvoorbeeld 1 voor de buitenste ring, 5 voor de roos). En dan: gooien met de spons, en zoveel mogelijk punten verzamelen!  
 12. Speel Galgje met stoepkrijt.
 13. Ga neerliggen en teken elkaars omtrek op de grond. Probeer telkens een andere houding uit.
 14. Maak een doolhof met stoepkrijt en laat je kind de weg erdoorheen zoeken.
 15. Doe een stoepkrijt-fotoshoot. Zo kan je bijvoorbeeld een tros ballonnen tekenen, waarna je kindje op de grond gaat liggen en die tros ballonnen ‘vasthoudt’. En zo zijn er honderden ideeën voor originele tekeningen. Misschien wil je kleintje weleens ‘op’ de maan en tussen de sterren poseren? Of een laddertje naar de maan beklimmen? Of poseren als een vlinder? Levert superleuke foto’s op!
stoepkrijt

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes