Congé Bricolé

Knutsel mee met Congé Bricolé: het vrolijke visspel

25/10/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Joepie, vakantie! Al betekent dat misschien ook wel dat je zo’n honderd keer per dag te horen krijgt “ik verveel me!” of “wat gaan we doen vandaag?”. Daarom delen we graag wat inspiratie uit het boek ‘Knutsel mee met Congé Bricolé’: een vrolijk visspel. Eerst kan je de kids entertainen door dit spel samen te knutselen, daarna kunnen ze er ook nog mee spelen. Win-win! 

Het vrolijke visspel 

Congé Bricolé

Wat heb je nodig? 

 • Enkele wegwerpbekers
 • Wiebeloogjes
 • Gekleurd papier
 • Verf en een penseel
 • Pijpenragers
 • Een breekmes/schaar
 • IJzerdraad
 • Touw
 • Een stok

Hoe maak je het? 

 1. Verven 
  Geef de bekers vrolijke kleurtjes. Wij kozen voor blauw, rood en geel.
 2. Knippen
  Knip vinnen, buikjes en mondjes uit het papier (zie foto). 
 3. Plakken en snijden
  Plak deze delen vast op de bekers zoals op de foto en voeg wiebeloogjes toe voor extra schattigheid. Mama of papa maakt 2 kleine kruisjes in de bekers met een hobbymes. Hierdoor kun je de pijpenrager rijgen. Draai de beker om, draai de draad in elkaar en zet zo vast.
 4. Tijd om te vissen!
  We maakten snel een haakje van ijzerdraad en hingen dit aan een stok met een touwtje. 

TIP: Heb je geen ijzerdraad in huis? Je kunt ook de haak van een kapstok gebruiken. 

Congé Bricolé
Congé Bricolé

 

Congé Bricolé
Congé Bricolé

 

Nog een extra tip: plezier maken! 

Het belangrijkste aan knutselen is plezier maken, alles samen ontdekken en experimenteren. Dit is immers veel belangrijker dan het eindresultaat. Als volwassene heb je vaak een visie en een eindresultaat in je hoofd, terwijl knutselen bij kinderen meer draait om het proces en de handelingen. Hun idee vormt zich al doende. 

De stappen volgen in het boek is leuk en leert je kind planmatig te werken. Heeft je zoon of dochter toch meer zin om er iets anders van te maken? Ga erin mee, je zult zien dat je kind veel meer plezier heeft aan de activiteit.

Niets moet, er mag veel en alles is mooi en slim bedacht.

Kleine kinderen hebben een korte aandachtspanne en weinig geduld. Het kan helpen om de activiteit in twee delen op te splitsen. Je kunt bijvoorbeeld op dag één alles verven en de dag nadien alles afwerken. 

Meer lezen

Congé Bricolé

Knutselen is supercool! Het draait om samen plezier maken en al spelend bijleren. Zo maak je mooie herinneringen én train je het creatief denken van je kind. Door te knutselen ontwikkelen kinderen ook veel meer dan enkel motorische vaardigheden: ze ontdekken op een speelse manier de verschillende eigenschappen van materialen, ruimtelijk inzicht en oplossend denken.

Line van Congé Bricolé deelt in ‘Knutsel mee met Congé Bricolé’ eenvoudige tips om snel en op een laagdrempelige manier samen met je kleine knutselaar creatief aan de slag te gaan. Ze ontwikkelde meer dan 40 vrolijke knutselwerkjes rond 5 verschillende thema's (onderwaterwereld, ruimte, circus, pirateneiland en jungle) en legt de verschillende technieken stap voor stap uit. Zo maak je samen met je kind superleuke dingen om mee te spelen, niet om gewoon in huis of in de klas te zetten: een raket die écht kan vliegen, kleurrijke bellenblazers, een pomponkanon enz.

 • Meer dan 40 creatieve projecten voor kleine én grote knutselaars vanaf 3 jaar
 • Speelse boost voor motorische vaardigheden, ruimtelijk inzicht, oplossend denken enz.
 • Met stap-voor-stapfoto's en extra tips, perfect voor thuis of in de klas!

Meer info vind je hier

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes