5619fi.jpg

Leuke kerstversiering om zelf te maken, samen met je kinderen

12/12/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Kerstmis is niet veraf meer. Misschien kon je niet wachten tot de Sint geweest was om ein-de-lijk die mooie kerstboom te zetten én te versieren. Maar voor de creatieve mama’s en papa’s is het ook altijd leuk om samen wat versiering in elkaar te steken. Het ene al wat gemakkelijker dan de andere. Wellicht heb je je eigen kerstversiering al en moet je die gewoon van de zolder halen. Maar er is altijd nog een dennentakje over voor een kunstwerkje dat jullie zelf hebt gemaakt. Hieronder volgen enkele ideetjes om zelf kerstversiering te maken  met je kinderen.

kerstversiering

Idee 1: Trapleuning van kunstsneeuw

Kerstversiering maken hoeft geen uren te duren. Je koopt gewoon een zakje kunstsneeuw en drapeert het over je trapleuning. Zo creëer je meteen een sneeuwberg met heuse afdaling voor pinguïns, rendieren of andere durvers. Het is ook een win-winsituatie. Want je kleintje zal sneller naar beneden komen om zijn of haar schoenen of jas aan te trekken.

kerstversiering

Idee 2: Houten lepel als sneeuwpop

Een tweede idee in de categorie ‘gemakkelijk’ is de houten lepel. Heb je een oude lepel bij je kookgerei die je niet meer gebruikt? Maak er dan een leuke sneeuwpop van. Een wit laagje verf erover, twee zwarte bollen als oogjes, een oranje neusje en kleine zwarte bolletjes als mond. Echt een ludiek zicht! En het allerleukste is dat je zelf mag kiezen welke neus het grappigst is.

kerstversiering

Idee 3: Dennenappelboom

Ook deze is heel eenvoudig. Neem een dennenappel, verf hem groen en versier hem op allerlei mogelijke manieren. Kleine bollen van pluche, geverfde bollen, glinstertjes, … dat kies je zelf.

kerstversiering

Idee 4: Snoepstokken van ijzerdraad

Je kent ze wel, die kleurrijke, pluizige ijzerdraadjes. Je vindt ze in alle mogelijke kleuren in de betere knutselzaak of DHZ-shop. In die winkel vind je meteen ook allerlei pareltjes. Ongetwijfeld zijn er ook rode en witte. Zorg ervoor dat de opening groot genoeg is om het stokje erdoor te steken. Wissel de rode pareltjes af met de witte. En hupsakee. Daar is je candy cane.

kerstversiering

Idee 5: Wasspelden … euh … rendieren

Heb je nog ergens houten wasspelden liggen? TOP! Wist je dat je daar ook rendieren van kan maken? Een paar wiebel- of knopogen erop, een sponzige rode neus en voor het gewei gebruik je papier, karton of ijzerdraad. Even knijpen en hop, hij hangt aan de dennenboom.

kerstversiering

Idee 6: Rendieren van ijsstokjes

Na een heerlijk kinderijsje heb je vaak een houten stokje over. Niet weggooien! Bewaren! Want die kan nog dienen als rendierversiering in je kerstboom. Leg 3 stokjes in een driehoekvorm. Kleef de uiteinden aan elkaar vast. Onderaan plak je een kleine, rode bol als neus van Rudolf The Reindeer. In het midden komen de wiebelogen. En als laatste hecht je er een lintje of touwtje aan.

kerstversiering

Idee 7: Theelichthouder

Breng niet meteen al je oude glazen potten naar de glascontainer, want je kan er nog een theelichthouder van maken. Schilder de pot wit en laat er een rendier op staan als uitsparing. Ben je niet zo’n tekentalent? Kleef dan eerst een uitgeknipt stukje karton in de vorm van zo’n rendier erover en schilder errond. Zodra de verf gedroogd is, verwijder je het karton. Je kan de glazen pot ook groen verven en een kerstboom als uitsparing laten. Vul de pot op met korrels, zand of een andere vulling en plaats je theelichtje erin. Gezelligheid troef tijdens de feestdagen!

kerstversiering

Idee 8: Kerstpomponnen

Een beetje zoekwerk op Google en je vindt algauw hoe je een pompon kan maken van een klein beetje wol. Een kartonnen schijfje, draad errond wikkelen, knippen en binden. Maar nu komt het echte werk! Een pompon voor de kerstboom mag echt iets specialer zijn. Je kan er een sneeuwpop van maken (enkel de kop of met het lijfje eraan) of een kerstman.

kerstversiering

Idee 9: Gewoon dennenappels verzamelen

Ben je echt niet zo’n creatieveling of hou je niet van ‘DIY’, dan kan je je kroost altijd voorstellen om mooie, grote dennenappels te gaan verzamelen tijdens een gezonde boswandeling. De mooiste bewaar je gewoon in een grote, doorzichtige vaas. Zo’n versiering is tegenwoordig he-le-maal in.

En wedden dat je kinderen heel wat plezier zullen beleven aan hun zoektocht? Wie weet vergeten ze zelfs om te zeuren dat de wandeling te lang duurt!

kerstversiering

Idee 10: Kerstversiering buiten

Heb je liever geen eigen creaties in huis? Dan kan je altijd nog kiezen om kerstversiering buiten te zetten. Neem een oude plank of een stuk van een pallet dat daar anders toch maar nutteloos ligt te wezen. Schilder het wit, verf er twee ogen en een wortelneusje op. En voilà. Je hebt een houten sneeuwpop. Een echte eyecatcher in je voortuin, voor als de postbode of het bezoek passeert!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes