TikTok rommel vanuit perspectief van kind

Rommel? Bekijk het eens vanuit het perspectief van je kind

2/03/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Kinderen brengen rommel. En een goede dosis chaos. En vooral rommel. Opruimen staat niet altijd in hun woordenboek. Maar … heb je alles al eens bekeken vanuit het perspectief van je kleintje? Dan zie je hoe mooi het is dat je kind de wereld anders ziet dan jij, zowel letterlijk als figuurlijk.

TikToker Bri Knavel deelde onlangs een video van de speelkamer van haar dochter, waar die op de grond met haar Barbies aan het spelen was. Samen met haar Barbie Dreamhouse had het meisje een heel Barbieland ingericht, met haar poppen die overal hun ding deden.

Prachtige leefwereld

In plaats van gefrustreerd te raken door de rommel omarmde Knavel alles en herinnerde ze haar volgers eraan waarom de speelse verbeelding van haar dochter net een van de beste kanten is van het ouderschap. "Het lijkt een grote puinhoop tot je op hun niveau komt. Dan zie je hun kindertijd."

In het bijschrift van de post ging ze verder: "Soms word ik zo overweldigd door de 'rommel'. Als ik rustig aan doe en echt zie wat er voor me ligt, dan zie ik dat het hun leefwereld is en dat het prachtig is."

@briknavel

Sometimes i get so overwhelemd with the “mess” When i slow down to really see whats in front of me then i see its their childhood and its beautiful 💕

♬ Bundle of Joy (From "Inside Out") - Benny Martin

 

Uiting van creativiteit

Natuurlijk is het menselijk dat je een ‘stresske’ krijgt van een rommelige kamer die dringend opgeruimd moet worden. Maar gewoon op de grond zitten en de vreugdevolle kleine wereld die ze hebben gecreëerd waarderen, kan je eraan helpen herinneren dat wat er op dat moment misschien uitziet als een ‘puinhoop’ gewoon een uitdrukking is van hun unieke kijk op de wereld. Hoe geweldig is dat?

Ook al lijkt het misschien stom om op de grond te gaan zitten in de speelruimte van je kind om alleen maar te observeren, toch is het bewezen dat als je op hun niveau gaat zitten, je een band met ze krijgt en hun perspectief begrijpt.

Dat betekent dat je rotzooi ziet voor wat het is: een uiting van hun ontwikkeling en creativiteit, die je misschien niet ziet vanuit je eigen volwassen perspectief daarboven.

 

Bron: mother.ly

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes