7135fi.jpg

Kerstmis met en zonder kinderen: 10 verschillen

20/12/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Voor we kinderen hadden, was de kerstperiode een drukke maar vreugdevolle periode. Het huis versieren, cadeautjes kopen, lekker eten klaarmaken, lichtjes overal … Een warme tijd waar we naar uitkeken. Nu we kinderen hebben is het nog steeds een warme tijd waar ik naar uitkijk. Al zijn er toch een paar verschillen.

  1. De lichtjes in de kerstboom moeten bijvoorbeeld al-tijd branden. Waarom hangen die er anders? Leve de LED-verlichting!
  2. Waar we vroeger voor een stijlvolle boom gingen met een uitgekiende balans aan monochrome kerstballen, is het nu een bont ‘kunstwerk’. Als het van onze kindertjes afhangt toch alleszins: Hoe meer kleurtjes, hoe meer vreugde. Hoe meer kitsch, hoe beter. Leve de blingbling!
  3. Helpen de kindjes mee bij het versieren van de kerstboom, dan hangen er onderaan opvallend veel kerstballen, terwijl het er bovenaan een beetje kaal uitziet. En heb je een baby in huis, dan is het scenario wellicht omgekeerd: de ballen onderaan verhuizen al snel naar boven, zodat die kleine kinderhandjes er niet bij kunnen.
  4. Want: als je denkt dat katten een gevaar zijn voor de kerstboom, dan heb je het mis. Die kleurtjes, blingbling en het breekbare zorgen voor pure aantrekkingskracht voor onze kindjes. Aan dit tempo hangt er tegen volgende week geen kerstbal meer in de boom. Gelukkig hebben we al niet-breekbare exemplaren sinds de katten er zijn.
  5. "Blijf daar af", "Niet aankomen!" en "Neen, dat is geen speelgoed" zijn de zinnetjes die ik nu dan ook het meeste uitspreek. Ik had eerder "Zalig Kerstfeest" in gedachten.
  6. De pakjes onder de kerstboom zijn in het begin leuk. Maar na de zoveelste keer "Wanneer is het nu kerstmis?", "Mag ik de pakjes nu al open maken", "Waarom duurt dat nu zo lang?",... heb je zin om die pakjes snel zelf open te maken. Dat laatste beetje zelfbeheersing wordt extreem op de proef gesteld op 23 december.
  7. Een spectaculair zevengangenmenu vol speciallekes maakt plaats voor kindvriendelijk kerstmenu. Fondue of gourmet is ook lekker, toch? Zolang er maar ruimte is voor een lekker dessert ;-).
  8. Uren tafelen? Nee, dat lukt niet met die kleintjes erbij. Maar hey, samen een gezelschapsspel spelen naast de kerstboom, een kerstfilm kijken onder een warm dekentje of een boekje voorlezen is ook gezellig!
  9. Lekker uitslapen op Kerstmis omdat het wat later werd op kerstavond? Nope, vergeet het maar. Ochtendstond heeft goud in de mond, naar het schijnt …
  10. Niets mooier dan naar die snoetjes te kijken die vol verwondering naar de lichtjes in de boom zitten te kijken. Om die blije gezichtjes te zien als ze éindelijk dat pakje mogen openmaken. Wat een magische tijd, die kerstperiode!

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes