uncombable hair syndrome layla

Meisje met zeer zeldzame haaraandoening: “Vriendjes noemen haar Fluffy, en ik hoop dat ze het cool vindt”

10/03/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

De driejarige Layla Davis uit Groot-Brittannië heeft een stevige bos haar. Maar het is vooral de manier waarop die haren staan die opvalt. Haar pluizige blonde lokken gaan alle kanten uit en kunnen niet plat worden gekamd.

Layla

Layla kreeg daardoor al snel de (goedbedoelde) bijnaam ‘Fluffy’. Er is een reden waarom het haar van het Britse meisje die gekke sprongen maakt.

Ze heeft het ‘Uncombable hair syndrome’ (UHS), het onkambare haarsyndroom. Dat is een aandoening die wordt gekenmerkt door droog, pluizig haar dat werkelijk elke poging om het te temmen trotseert.

Glashaar

Van slechts 100 mensen ter wereld is geweten dat ze de aandoening hebben. Kinderen die het ontwikkelen hebben meestal lichtgekleurd haar. UHS ontstaat in de kindertijd, vaak tussen de geboorte en drie jaar, maar kan ook pas op twaalfjarige leeftijd verschijnen.

Layla

De haaraandoening staat ook bekend als gesponnen glashaar en verbetert meestal na verloop van tijd – normaal tegen de pubertijd.

“Op tweejarige leeftijd kreeg Layla haar eerste knipbeurt bij de kapper, maar haar haar staat nog altijd wild”, zegt haar mama Charlotte Davis (30).

“We kunnen het nu vlechten, maar we doen het niet te vaak, omdat we er niet te hard aan willen trekken. Het haar is erg fragiel en kan gemakkelijk afbreken.”

Gelukkig meisje

Layla

“Haar vriendinnen op de kleuterschool noemen haar “Fluffy” vanwege haar haar, omdat er nog een andere Layla in hun klas zit”, vertelt mama Charlotte.

“Andere kinderen zijn gelukkig nooit negatief over Layla’s haardos en dat betekent dus dat ze een heel gelukkig meisje is. Ze is niet verlegen en praat met iedereen."

Layla’s haar heeft het meisje eerder nog andere bijnamen opgeleverd, zoals als Boris Johnson en Albert Einstein.

"Ik hoop dat haar haar niet verandert en dat het wat langer wordt, zodat we het op een dag een paardenstaart kunnen maken.”

“Ik wil gewoon dat ze ervan houdt, want als ze groot is zullen kinderen opeens opmerkingen maken. Het is je taak als moeder om je kinderen op elke situatie voor te bereiden, dus ik hoop dat ze het net zo cool vindt als ik”, besluit Charlotte.

@laylas_locks

Layla heeft trouwens een Instagrampagina, @laylas_locks, waarop de meest schattige foto’s en filmpjes verschijnen.

 

 

Bron: dailymail.co.uk

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes