7991fi.jpg

De 10 leukste vakantiekampen voor je kleuter

7/03/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

De lente is er nog maar goed en wel, maar voor je het weet zijn de 2 maanden zomervakantie er. 2 maanden lang verlof en plezier voor je kleuter, maar euh … niet voor jou. Als je kindje er graag op uit trekt, hebben we alvast een paar ideetjes voor enkele topvakantiekampjes.

Kampje voor kleuters

Voor je mamahart barstjes begint te vertonen: het zijn vakantiekampjes waarbij je kindje ’s avonds gewoon naar huis komt. Geen overnachting dus ;-). Maar wel hele dagen plezier beleeft, fijne ontdekkingen doet en (nieuwe) vriendjes maakt.

Heyo heeft een pak leuke, verrassende en originele vakantiekampen voor kleuters tot 6 jaar. Roep jouw kleuter er even bij! Want wij scrolden en pikten er samen met onze Mama Baas-kleuters 10 aanraders uit.

 

Kinderkampje

Voor de guitige kleuter van 3 of 4 jaar …

  1. … die brandweerman of -vrouw wil worden bij de brandweer: klaar voor een dappere week? Wat moet je allemaal kunnen als je bij de brandweer bent? Je kleuter leert het een week lang: de brandweerwagen versieren, de helm op en op pad om de vlammen te blussen. Een brandweerman komt ook langs met tips om brandjes te voorkomen.
  2. … die houdt van de ruimte dag zon, dag maan: wat gebeurt het als het nacht wordt? Kan je nog iets zien? En hoeveel sterren tel je in de lucht? Hoe groot is de zon eigenlijk? Samen met vuurvliegje Blinkie ontdekt je kindje volop licht en donker, speelt het een schimmenspel en tovert het met de eigen schaduw.
  3. ... die wel een lekje honing lustde bezige bijtjes: een natuur- en honingliefhebbertje komt hier zeker aan z’n trekken. Op verkenning door het land van de bijen. Hoe maken ze honing? En wat doet een imker? Je kleuter komt het allemaal te weten en gaat tussendoor op zoek naar de mooiste bloemen. Kom er’bij’!
  4. … die kan bouwen als geen anderDuploweek: is je kindje thuis niet weg te slaan van de Duplo-bouwstenen? Dan hoef je niet te twijfelen: dit vakantiekamp biedt een week lang vrolijk, kleurrijk, creatief en verkennend bouwen. Maak je mee een kasteel of raket? Of een dierentuin? Of … ?
  5. … die droomt over de toekomst later als ik groot ben: spreekt je kleuter al over wat hij of zij later wil worden? Postbode, schrijver, bakker, dierenarts … ? Op dit vakantiekamp komt je kleintje alle geheimen van verschillende beroepen te weten.

Kinderkampje

Voor de avontuurlijke kleuter van 5 of 6 jaar …

  1. … die gebeten is door techniekde techniekfabriek: als Technopolis bij jouw kleuter bovenaan de ranglijst staat, dan is dit vakantiekamp op zijn of haar lijfje geschreven. Hoe werkt een magneet? Heb je al eens een LEGOrobot gemaakt? Een hele week volop experimenteren en ontdekken.
  2. … die fan is van Vos en Haasop kamp met Vos en Haas: heeft het bos en zijn dieren geen geheimen voor je kindje? Herkent het dierensporen? En ziet het al het verschil tussen kastanjes en beukennootjes? Dan kan je zeker meegaan met Vos en Haas op avontuur. Op zoek naar het verdwenen ei en een koek voor Vos bijvoorbeeld.
  3. … met keukentalent tosti’s en smoothies: maak je kleuter klaar voor een week van culinaire ontdekkigen. Elke dag in een eigen tosti- en smoothiesbar. Erop los proeven en de lekkerste gerechten op het bord toveren. Voor ieders smaakpapillen wat wils.
  4. … waarnaast Lady Gaga verbleekt verkleedfeest: als je kind niet weg te slaan is uit jouw kleerkast of het liefst van al elke dag als iemand anders in een andere wereld rondloopt, dan kan het met dit vakantiekamp een hele week in de verkleedkoffer duiken. Leeuw, prinses, tovenaar … alles kan. En wat er nog niet is, knutselen we gewoon.
  5. … die als eens graag gek doetzotte dozenkamp: speelgoed is niet nodig, een doos is genoeg. Megadozen, minidozen, stapeldozen, dansdozen, springdozen … dagenlang mag je kleuter aan de slag met karton om een eigen zotte dozenwereld te bouwen. Fantasie kan alle kanten opgaan!

kinderkampje

Nog inspiratie

Dit zijn alvast enkele van onze favorieten, maar in het Heyo-aanbod vind je nog een hele hoop vakantiekampen voor de paas- en zomervakantie. Een korte greep uit al dat leuks: musicalkamp, de kikkerprins, op berenavontuur, het circus komt, op safari, kliederkladderkamp … En grote broer of zus uit de lagere school kan gewoon mee op vakantiekamp.

Neem dus zeker samen met je kleuter een kijkje.