4705fi.jpg

Zijn mijn kinderen de enige die niet goed willen eten?

29/01/2024

Ik kan wel een boek schrijven over het eetgedrag van mijn twee kleine kerels. Want dat eten gaat hier niet altijd van een leien dakje. Soms voelt het echt alsof mijn kinderen de enige zijn op de wereld die niet goed willen eten.

Derde job

Er zijn zo van die dagen dat ze echt alles eten. Dat mijn volledige dagtaak bestaat uit fruit snijden, boterhammen smeren... Om het half uur komen ze iets nieuws vragen om te eten.

Ik vraag me dan telkens af waar dat eten allemaal naartoe gaat in dat kleine lijfje. Mijn man en ik zeggen dan wel eens dat we beter een derde job zoeken. Want aan dat tempo zullen zo ons arm eten.

En dan zijn die dagen voorbij. Dan willen ze echt niets meer eten.

Ze zeuren al omdat ze een boterhammetje moeten eten. In niets hebben ze nog zin. Ik moet 's ochtends vaak naast mijn oudste zoon gaan zitten om hem te laten eten. "Eet nu nog een hapje.... Je zal honger krijgen op school..." Een half boterhammetje opeten duurt een uur. En ondertussen praat en praat hij maar. Dan willen ze geen middageten, geen fruit, geen boterhammen... Niets.

Bentoboxen? Hoink?

Dan zie ik op Facebook of instagram bentoboxen en gezonde bordjes de revue passeren. Terwijl ik al een vreugdedansje doe omdat mijn kleine mannen een stukje komkommer binnen hebben.

Toen ik het onlangs even niet meer wist en bezorgd was, heb ik mijn hart toch even uitgestort bij onze dokter. Gelukkig is mijn huisarts ook moeder en beschikt ze over een portie nuchter verstand. "Je kindjes zijn gezond. Geloof mij, als ze honger hebben, zullen ze eten. Ze zullen zich niet laten verhongeren."

Ik probeer dat nu goed in het achterhoofd te houden. Soms lukt het, soms niet. Dan kijk ik toch even op tegen de eetmomenten. Gelukkig komt er dan meestal een periode waarbij ze weer alles eten.

Hoe gaan de eetmomenten bij jullie? Zijn het echte alleseters? Of ook bij momenten kieskeurige proevertjes?

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes