kleuter speelt

Als je vierkant bent in een ronde wereld

19/09/2023

Lieve Joas, jij en ik lijken op elkaar. Wij zijn vierkanten in een ronde wereld. De wereld is gemaakt voor ronde mensen. Als je rond bent, dan rol je makkelijk mee met de andere ronde mensen. Als je rond bent, dan ga je naar een ronde dokter, een ronde kapper en naar een ronde tandarts. 

Als je vierkant bent, is het ingewikkeld om naar een ronde dokter, kapper of tandarts te gaan. De ronde stoel zit niet lekker, de ronde bril van de dokter ziet er eng uit en jij wil niet dat de ronde kapper jouw vierkante haartjes knipt. En wat je al helemaal niet wil, is dat de ronde tandarts naar jouw tanden kijkt. Jij hebt vierkante tanden. 

Andersom is het voor de ronde dokter, kapper en tandarts ook ingewikkeld. Jij bent vierkant. Je rolt niet. Je hoeken kunnen prikken en je komt langzaam vooruit. Vierkanten zijn geen rondjes. 
 
Mama is ook vierkant. 
 
Vierkanten zijn geweldig. Ze zijn uniek, betrouwbaar, eigenzinnig, lief en ontzettend slim. 
 
Soms is het handig dat je leert om af en toe de scherpe vierkante punten naar binnen te trekken. Wanneer je bijvoorbeeld naar de ronde dokter gaat. Dan prikt de dokter zich niet. Maar dat leer je vanzelf. Of niet. Dan moet de dokter maar handschoenen aandoen. 
 
Lieve Joas, blijf altijd een vierkant. 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes