6011fi.jpg

Horoscoop: Kreeft – zo zit je kind in elkaar

13/06/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Is je kindje geboren tussen 21 juni en 22 juli? Dan is het een Kreeft van horoscoop. Maar wat zegt dat eigenlijk over het karakter van je kind? We zetten even een aantal kenmerken op een rijtje.

Kreeften zijn heel gevoelig en emotioneel, ze hebben een zacht karakter. Ze hebben daarbij ook een grote nood aan liefde, emotionele steun en bevestiging. Ze zijn altijd op zoek naar een veilige thuishaven.

Kreeften zijn vaak angstig en maken zich veel zorgen, maar als ze die stabiele thuisbasis en veilige thuishaven hebben om op terug te vallen, krijgen ze het vertrouwen om de spannende buitenwereld in te stappen.  

Ze houden van gezelligheid en zijn echte familiemensen. Ze zijn dol op familietradities, en zijn liefst van al dicht bij hun mama en papa. Kreeftjes zijn vaak echte huismussen.

Hard pantser

Ondanks hun zachte karakter kunnen ze hard overkomen: ze verschuilen zich achter een hard pantser om zichzelf te beschermen. Ze bestuderen de wereld vanuit hun veilige plekje, en komen pas tevoorschijn als ze zich veilig voelen en helemaal op hun gemak zijn. Ze zijn dan ook vrij eenkennig en verlegen, en zouden het liefst van al achter je been kruipen als er een vreemde in de buurt komt.

Prikkelbaar

Kreeften zijn snel geraakt en kunnen diep beledigd zijn. Ze kunnen niet goed tegen afwijzingen of kritiek, en kunnen dan ook flink van zich afbijten in dergelijke situaties.

Ze zijn overgevoelig, en hun gemoedstoestand kan van het ene op het andere moment helemaal omslaan. Tegelijk voelen ze stemmingswisselingen bij anderen ook heel goed aan.

Kreeften zijn dan ook enorm empathisch en kunnen zich heel gemakkelijk in een ander inleven. Bovendien zijn ze heel intuïtief.

Zorgzaam

Kreeften zijn meestal heel zorgzaam. Ze nemen graag andere kinderen onder hun hoede, of ontfermen zich over een verdwaald hondje of poesje. Je kan hen dan ook geen groter plezier doen dan met een huisdier.

Ze kunnen moeilijk loslaten. Ze zijn heel gehecht aan hun vertrouwde omgeving en spulletjes omdat die hen een veilig gevoel geven – zelfs als hun lievelingsschoenen te klein zijn geworden, krijgen ze het bijna niet over hun hart om die weg te gooien.

Beïnvloedbaar maar geen meeloper

Kreeften laten zich soms meeslepen door hun emoties, en zijn in die zin nogal beïnvloedbaar. Toch zijn het geen meelopers: ze zijn heel individualistisch en onafhankelijk in hun manier van denken. Daardoor vinden ze het niet gemakkelijk om de regels van een ander te volgen. Kreeften ontpoppen zich dan ook vaak tot echte leiders.

Ze zijn bovendien heel zelfstandig. Op school kunnen Kreeften bijvoorbeeld heel goed zelf taken afwerken, en dan nog liefst op hun eentje.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes