jongetje speelt buiten

Een kind met een rugzakje

22/02/2023

Na sterke vermoedens werd ons zoontje getest en volgde een diagnose: autisme en een grote ontwikkelingsachterstand. Arthur, die op dat moment 2,5 jaar was, functioneerde als een kind van 12-15 maanden. En daar stonden we dan, een kindje met een rugzakje ...

Mensen die ons goed kennen weten dat mijn man en ik nogal perfectionistisch zijn en dat we graag alles goed uitzoeken. Zodra we de diagnose kregen ben ik van alles beginnen opzoeken. Op welke hulp hebben we recht? Hoe kunnen we Arthur zo goed mogelijk stimuleren?

Een opstart in het revalidatiecentrum was niet direct mogelijk. Dan maar in de privé-sector zoeken. Wij hadden ongelofelijk veel geluk, een top logopediste en kinesiste hebben Arthur zoveel mogelijk dingen proberen te leren tot we konden starten met intensievere therapie in het revalidatiecentrum. 

Er was één dingetje dat ik nog niet besproken heb: school. Arthur kon tot zijn drie jaar naar de onthaalmoeder gaan, maar daarna kon hij ook daar niet blijven. Wij tellen onze zegeningen met schatten van grootouders die ons een hele vakantie uit de nood hebben geholpen. We besloten om Arthur op 1 september 2022 te laten starten op school. 

We hadden op voorhand al meerdere keren met de school samen gezeten en zij verwelkomden Arthur met open armen. Tot op vandaag kan ik geen enkel slecht woord zeggen over de school. Wij hebben de allerliefste peuterjuf en een erg betrokken zorgjuf en directie. Daar zal het alvast niet aan liggen. Buiten wat strubbelingen met een klasgenootje is Arthur een graag geziene leerling. 

Maar dan kwam het moment dat de school aangaf dat het toch wel heel moeilijk liep. Er waren heel wat bezorgdheden die ondanks alle maatregelen en extra ondersteuning niet weggenomen konden worden. En zo werd het advies buitengewoon kleuteronderwijs aangevraagd. Voor ons geen zo´n grote verrassing, maar het was toch even slikken. 

We weten dat dit de allerbeste beslissing is voor Arthur, maar stiekem wens je toch dat je kind gewoon meekan met al de rest. Ondertussen zijn we druk bezig met scholen te bezoeken en info op te zoeken, maar later meer daarover. Ik eindig graag met enkele vragen die ons constant bezig houden.

#Dag Arthur

Hoe was je dag? 
Heb je fijn gespeeld?
Wat heb je getekend in klas?
Heb je geoefend voor het schoolfeest vandaag?
Heb je buiten met de bal gespeeld?
Heb je met de juf gezongen?
Wil je iets drinken of eten?
Gaan we samen boekje kijken?
Ben je blij met je nieuwe broek?

In gedachten beantwoorden we de vragen en stellen we er ons iets bij voor, maar wat er echt in je hoofdje omgaat, daar hebben we het raden naar ... 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes