3845fi.jpg

19 manieren om bedtijd zo lang mogelijk uit te stellen

19/03/2024

Wil jouw mama je ook altijd veel te vroeg in bed parkeren? Ben jij ook nooit moe, maar begrijpt je moeder je niet? Een aantal tips om bedtijd zo lang mogelijk uit te stellen!

Top 19 bedtijdverlengers

 1. Mama, ik moet pipi doen.’ Te gebruiken als je echt naar toilet moet, of niet. Zelfs al ben je vijf minuten geleden geweest, je moeder zal het nooit riskeren om je zo in bed te steken.
 2. Mama, ik ben bang.’ Best verder toe te lichten met: ‘Er zwemt een krokodil op het tapijt.’ Of, als je haar meteen een schuldgevoel wil aanpraten (wat uiteraard voordelen in natura oplevert zoals: extra verhaaltje, knuffeltje …): ‘Ik ben bang door die film die jij mij hebt laten kijken daarjuist.’
 3. Mama, mijn teen/arm/... doet pijn.’ Maak het af met: ‘Je moet een plakkertje halen.’ Daar is ze wel even mee zoet.
 4. Mama, je moet nog een verhaaltje lezen. Nee, eentje is echt niet genoeg. En dat verhaaltje was zooo kort!’ Als je op dat moment een complimentje geeft, verhoog je aanzienlijk de kans op slagen: ‘Mama, jij bent de liefste van de hele wereld.’ Of nog zo een toppertje: ‘Mama, ik zie jou zo graag.’
 5. Ik wil televisie kijken. Nog eentje!’ Ook aan te vullen met wat positieve feedback – zie punt 4.
 6. Mama, ik wil niet in mijn bed slapen maar in jouw bed.’ Verdere uitleg is eigenlijk niet nodig. Maak gewoon je punt door meteen in haar bed te gaan liggen en de lakens over je hoofd te trekken.
 7. Ik heb dorst.’ Of:
 8. Ik heb honger. Ik heb nog niiiiks gegeten.’ Best om hierbij eventjes te huilen.
 9. Je moet een liedje zingen.’ Als je het vriendelijk vraagt, lukt het meestal. Moeders houden wel van zingen .
 10. Ik heb het koud.’ Of:
 11. Ik heb het warm.’
 12. Het is te licht.’ Doet je moeder meteen het gordijn toe, vul dan aan met: ‘Konijn slaapt ook nog niet.’ Of zoiets. En herhaal. Een paar keer.
 13. Het is hier te donker. Er moet een licht aan.’ Probeert ze je af te wimpelen door meteen een lichtje aan te doen, varieer dan met deze: ‘Niet dat licht, maar dat daar.’ Enzovoort enzoverder. Improviseer!
 14. Ik ben nog niet moe.’ Of: ‘Ik kan niet slapen.’ Deze kan je trouwens meteen gebruiken, zelfs al lig je nog maar 1 minuut neer in bed.
 15. Ik wil beertje x of y.’ Komt ze meteen met de juiste knuffel terug, lieg dan: ‘Nee, niet die knuffel, die andere.’ Herhaal meerdere keren.
 16. Ik wil een andere pyjama aandoen. Deze pyjama kietelt!’ Of ‘Ik wil lange mouwen, geen korte.’
 17. Jullie maken te veel lawaai.’ Werkt ook weer op mama’s schuldgevoel.
 18. Ik heb mijn tanden nog niet gepoetst.’ Te gebruiken als je je tanden al gepoetst hebt, of niet. Zie punt 1.
 19. Deze is voor gevorderden: ‘Ik moet wakker blijven want mijn vriendinnetje komt straks binnenvliegen.’ Daar weet ze zeker niet meteen raad mee. Een doordenkertje!

Good luck! Ik duim voor je :-)

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes