7327fi.jpg

3 leuke spelletjes voor je kleuter én WIN een exemplaar van 'Mijn kleuter speelt'

1/04/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Een kleuter entertainen, het kan een behoorlijke uitdaging zijn. Zeker als de scholen wat eerder dan de vakantie sluiten, right? En die schavuiten willen vooral pret. Geen zorgen, wij hebben wel enkele ideetjes. Én een leuke wedstrijd waarmee je een exemplaar van het gloednieuwe boek “Mijn kleuter speelt” kan winnen voor je kleine speelvogel.

Voor ieder wat wils

Op zoek naar een leuk spelletje? Say no more, we duiken in onze ideeënhoed. Ontdek 3 creatieve spelletjes voor kleuters tussen 3 en 6 jaar. Origineel, prikkelend en fun!

 

Voederhuisje met Bambix brik

1. Voederhuisje

Is je kleuter een dierenvriend? Dan is dit een ideaal knutselspelletje voor jouw bengel.

Dit heb je nodig:

Aan de slag:

1.    Spoel het groeimelkbrik goed uit en laat het drogen.

2.    Knip vooraan een deurtje uit. Zorg ervoor dat het groot genoeg is voor een vogeltje, maar ook niet te groot, zodat niet alle zaadjes eruit vallen.

3.    Schilder en versier het brik. Je kunt dat met verf of ander materiaal doen, maar ook met takjes en blaadjes ...

4.    Maak onder de opening een klein gaatje waar een takje in past. Op dat takje kunnen de vogeltjes rusten terwijl ze zaad pikken. Lijm het takje extra goed vast met een lijmpistool.

5.    Je kunt het vogelhuisje buiten op de vensterbank of op de tuintafel zetten. Maak er bovenaan een touwtje aan vast als je het in een boom wil hangen.

 

Mini-basketbalspel voor een kleuter

2.  Mini-basketbalspel

Een kleuter … die zit nooit stil. Maak gewoon gebruik van die oneindige energie en koppel er een spelletje basketbal aan. Perfect voor een actieve kleuter.

Dit heb je nodig:

  • Groot stuk karton
  • Papieren of plastic bekertjes
  • Stift
  • Lijm
  • Balletjes

Aan de slag:

1.    Plooi beide zijkanten van het karton om zodat je drie wanden hebt en het stuk karton rechtop kan staan. Je kunt ook de onderkant omplooien en vastmaken met een extra stukje karton. Zo blijft het bord ook mooi staan.

2.    Teken enkele rechthoeken op het karton, beplak met tape en schrijf er eventueel punten in.

3.    Kleef onderaan op elke rechthoek een bekertje. Laat alles goed drogen en ... gooien maar!

 

tekenstraat

3.   Tekenstraat

Heeft je kleuter de potloden en stiften dagelijks vast? Twijfel niet: met tekenen is je kleine kunstenaar uren – of is dat te optimistisch? J – zoet.  Je kleuter kan erop los doodelen.

Dit heb je nodig:

  • Lange rol papier (of meerdere vellen aan elkaar geplakt)
  • Zwarte stift
  • Gekleurde stiften

Aan de slag:

Leg een lang stuk papier op tafel of op de grond en teken er zelf huisjes op. Laat genoeg ruimte tussen de huisjes. Teken eventueel ook eens een boom of een mannetje. Laat je kind de huizen inkleuren en de straat versieren.

 

WIN! Een exemplaar van ‘Mijn kleuter speelt’

Download de kleurplaat op de website van Bambix, zet jouw kleine Picasso aan het werk en post de kleurplaat op de Facebookpagina van Mama baas of Bambix als reactie op het bericht over deze wedstrijd. 

Deze wedstrijd is ondertussen afgelopen.

 

Mijn kleuter speelt

Extra inspiratie

Na ‘Mijn peuter speelt’ is er nu het gloednieuwe boek ‘Mijn kleuter speelt’. Het is opnieuw een origineel, prikkelend en leuk doeboek geworden, dit keer voor kleuters, met 60 creatieve spelletjes, aangepast aan de leeftijd van je kind.

Je hoeft er niet eens veel spullen voor in huis te halen. Je kan de meeste heel eenvoudig maken met gratis materiaal of dingen uit je voorraadkast. Sommige zijn heel eenvoudig, andere vragen iets meer voorbereiding.

Meer info over het boek vind je hier.

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Bambix. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes