Louise Warneford en baby William

Mama bevalt van mirakelbaby na 18 zwangerschapsverliezen

22/05/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Elke baby is een wondertje, maar het zoontje van de Britse Louise was een wonder met hoofdletter W. Het jongetje werd geboren nadat zijn mama maar liefst 18 keer een zwangerschapsverlies doormaakte.

Louise Warneford (48) en haar man Mark gaven de hoop nooit op en werden in 2020 (na heel wat tegenslagen) de trotse ouders van een zoontje, William. Hij kwam er uiteindelijk dankzij een donorembryo.

Loterij gewonnen

Louise Warneford en haar man Mark, en baby William

In haar boek ‘Baby Dreams’ schrijft Warneford over hoe ze nooit verder geraakte dan 14 weken zwangerschap. Maar ook over hoe ze weigerde om haar droom om mama te worden op te geven.

16 jaar lang probeerden zij en haar man Mark om een kindje te krijgen. Ze spendeerden ongeveer 94 000 euro aan ivf-behandelingen en maakten 18 keer een zwangerschapsverlies mee.

"Toen William in mijn armen werd gelegd, voelde het alsof ik de loterij had gewonnen. Ik was absoluut euforisch," vertelde Warneford. "Alle artsen en verpleegkundigen stonden met tranen in de ogen omdat ze mijn verhaal kenden."

Natural killer cellen

Baby William, zoon van Louise Warneford

Louise stond op het punt om het babyhoofdstuk af te sluiten, tot haar arts Hassan Shehata de diagnose stelde: ze had een verhoogd aantal ‘natural killer’ cellen.

‘Natural killer’ (NK) cellen maken deel uit van ons immuunsysteem en helpen het lichaam om infecties te bestrijden. Maar de cellen kunnen dus ook de terugkerende zwangerschapsverliezen verklaren.

"De NK-cellen denken dat je kanker of een virus hebt en doden daardoor de zwangerschap", legt Warneford uit.

Bij haar laatste zwangerschap werd Louise behandeld met een combinatie van steroïden, aspirine en bloedverdunners, waardoor ze op 37 weken het leven schonk aan haar zoontje.

 

Bron: Today.com, Mother.ly

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes