Zwangere buik met naam-post-its

De naam van je baby … en de reacties je niet verwacht of wil horen

16/07/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Een naam kiezen voor je kindje is niet altijd makkelijk. Vaak gaan er heel wat brainstorms of discussies aan vooraf. Je kindje loopt er dan ook een leven lang mee rond. Alsof die druk nog niet voldoende is, moet je soms ook nog rekening houden met de reacties van familie en/of vrienden achteraf. En die zij soms niet echt wat je in gedachten had … zo bewijzen deze verhalen.

"Al onze familieleden waren ertegen dat we onze zoon Ezra noemden. In Brazilië is het geen gebruikelijke naam, dus mijn oudste dochter heeft maandenlang zijn naam gespeld voor iedereen die ernaar vroeg. En toen ze zeiden dat het een te moeilijke naam was, antwoordde ze: 'Ik ben vier! Als ik het kan leren zeggen, kan jij het ook!’"

- Michele Lempek Rosa

"Een oudtante vertelde ons dat de naam van onze dochter een hondennaam was."

- Shelene Kraan

"Mijn oma langs moederskant was een beetje boos dat we onze dochter naar de moeder van haar vader hadden vernoemd. Maar we legden uit dat mijn moeder haar in haar armen zou kunnen houden en haar zou kunnen zien opgroeien. Zijn moeder woont in het buitenland, dus dat konden we haar tenminste geven. En mocht ik nog een dochter krijgen, dan zou ik de naam van mijn moeder er stiekem ergens in verwerken."

- Marie Flechas

"Ik kreeg te horen dat mijn oudste me zou haten om zijn unieke naam. Nu hij bijna 17 jaar is, vindt hij het geweldig om een naam te hebben die hij met niemand anders deelt. Ik ben blij dat ik in die situatie niet naar mijn ouders heb geluisterd."

- Ashley Elder

"De middelste naam van mijn oudste is een naam voor een 'oude vrouw', omdat hij naar mijn overgrootmoeder is vernoemd. We hebben hem dan gekoppeld aan een licht trendy voornaam. Mijn schoonfamilie had een heleboel meningen over de tweede naam en heeft me er jarenlang om gepest."

- Carrie Mertens Montemarano

"We maakten de fout om onze drie mogelijke namen te delen voordat onze zoon werd geboren. Dus iedereen in de familie koos een favoriet. Toen we onze beslissing bekendmaakten nadat hij geboren was, reageerden mensen alsof ze een wedstrijd verloren hadden."

- Joe DeProspero

"Alle zonen aan de kant van mijn man werden altijd bij hun tweede naam genoemd. Bij mijn zoon, David Isaac, begonnen ze meteen naar hem te verwijzen als baby Isaac nog voor hij geboren was. Mijn man was David, zijn vader was David en ik wilde niet dat hij Isaac werd genoemd. Maar zelfs na zijn geboorte ... was het 'Isaac dit' en 'Isaac dat' tot ik kwaad werd en zei: 'Nee! Het is David! En als je het niet leuk vindt, dan is dat maar zo!' Daarna draaiden ze vrij snel bij."

- Leslie Stroud

"Mijn ex had een grootvader die Louis heette. Toen ons eerste kind werd geboren, eerden we hem door zijn voornaam als middelste naam voor onze zoon te gebruiken. Nou, mijn ex en zijn moeder hebben me nooit verteld hoe ik het moest spellen, en nadat zijn moeder hem had gevraagd of hij zeker wist dat hij de erkenning van het vaderschap wilde ondertekenen, wilde ik haar eigenlijk niet meer spreken. Mijn ex deed wat hij altijd deed en verdween. Dus toen het tijd was om het geboortecertificaat te ondertekenen, spelde ik het 'Lewis'."

- Jenny Jacobs

"We hebben onze tweede zoon mijn vaders tweede naam als voornaam gegeven. Toen mijn vader naar het ziekenhuis kwam en ik het hem vertelde, zei hij: 'Ugh, ik haat mijn tweede naam.' Ik zei: 'Pap! We hebben hem naar jou vernoemd!"

- Sarah Crossley

 

Op zoek naar de perfecte babynaam? Ben je zwanger en nog op zoek naar dé perfecte naam, maar geraak je er niet helemaal uit? Met onze tool vind je vast dé naam van je dromen.  

 

Bron: vrij naar Huffington Post

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes