5086fi.jpg

Mama deelt eerlijke foto: zo zie je eruit net na de bevalling

24/08/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Soms lijkt het alsof we om de oren worden geslagen met perfecte plaatjes van celebs die er een week na de bevalling alweer fantastisch uitzien. Ze zijn terug op gewicht, hun buik is strak en hun kapsel perfect; niets verraadt dat ze net een baby uit hun lijf hebben geperst. Maar voor de meesten onder ons is de realiteit anders. En dat wou blogster The Unmumsy Mum toch even in de kijker zetten.

Want komaan, wordt het niet dringend tijd dat we afstappen van dat perfecte plaatje, en dat we zwangere vrouwen niet op voorhand al opzadelen met onhaalbare verwachtingen? Pas op, het kan dat je dikke buik meteen na de bevalling verdwijnt als sneeuw voor de zon, er zijn nu eenmaal vrouwen met de goeie genen op dat vlak. Maar zelfs dan verschilt de realiteit toch behoorlijk van het perfecte celeb-plaatje. Vervang dat perfecte kapsel maar eerder door haar dat in slieren tegen je hoofd plakt, vervang die tandpasta-smile door een euforische / overdonderde grijs en voeg er nog een volwassen luier aan toe, en dan zit je al een pak dichter bij de realiteit ;-).

The Unmumsy Mum

'Sexy pamper'

Blogster The Unmumsy Mum voelde zich geroepen om te tonen hoe de gemiddelde vrouw eruitziet, zo net de bevalling. En het is door zulke foto’s dat zwangere vrouwen hun verwachtingen toch enigszins kunnen bijstellen. Yep, het is normaal dat je buik nog behoorlijk gezwollen staat. En die ‘sexy pamper’, die hoort er ook helemaal bij, je kan er maar beter op voorbereid zijn. Maar zie je ook die grijns op haar gezicht? Dat euforische gevoel hoort er óók helemaal bij.

The Unmumsy Mum

"Ik voelde me als Superwoman"

De blogster twijfelde toch even of ze deze foto’s wel zou delen. Want het is wel heel persoonlijk, en ze laat wel heel veel zien. “Maar toen realiseerde ik me dat er nog minder van mijn lichaam te zien is dan als ik in bikini zou poseren. En het toont de postpartum realiteit gewoon exact zoals het is – ik was euforisch op dat moment, ook al liep ik als John Wayne en droeg ik een volwassen luier. Het is één van mijn favoriete foto’s van de geboorte van mijn zoon. Ik weet dat het niet de ‘meest’ aantrekkelijke foto is, maar ik voelde me als Superwoman op dat moment en daar ben ik trots op.”

De vrouw kreeg ondertussen al ontelbare hartverwarmende reacties van andere mama’s, die blij zijn met de eerlijke foto’s waarin ze zich helemaal herkennen. En daar zijn wij het helemaal mee eens!

 

Bron: The Independent

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes