echo

Je zwangerschap: 8 weken zwanger

3/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

De eerste bewegingen worden gemaakt in de buik! En wat jou betreft? In slaap vallen op het toilet... Het zou zo maar eens kunnen.

Je baby bij 8 weken zwangerschap

frambozen

Je baby is nu even groot als een framboos. De armpjes en beentjes groeien. Aan de handjes prijken al kleine vingertjes. In het gezichtje zie je al een neusje en een bovenlip. Het embryo ziet er nu nog wat uit als een gekromd en bewegend wezentje, met een wat groter hoofd, maar dat komt allemaal goed. Het gelaat is bijna helemaal gevormd, de vingertjes en teentjes kunnen worden geteld.
 
De uitwendige genitalia beginnen zich ook te ontwikkelen, maar het is nog te vroeg om te kunnen zeggen of het een jongen of een meisje is.

 

De eerste bewegingen worden ook gemaakt, maar je kan deze nog niet voelen. Nu vind je dat misschien jammer, maar geniet nog maar even van de rust. Over een paar maanden schopt je kleine krachtpatser erop los.

Beluister onze podcast

Over stress bij kleine kinderen

 

Moeder worden is een wonder, moeder zijn een heel gedonder.

Jij bij 8 weken zwangerschap

Breng jij de laatste tijd veel bezoeken aan het toilet? Dat is normaal: om de verhoogde hoeveelheden afvalstoffen uit te scheiden, moeten de nieren beter en harder werken. Het is misschien niet zo aangenaam dat je ook ’s nachts moet opstaan om te plassen, maar het is de ideale manier om de afvalstoffen van je baby moeiteloos kwijt te raken.
 
Het begrip vermoeidheid krijgt een totaal nieuwe invulling. Mensen onderschatten het soms, maar een klein mensje creëren vraagt veel energie. Vermoeidheid en hormonen zijn niet de perfecte combinatie, dat weet elke vrouw. Een klein beetje emotioneel zijn deze periode is helemaal oké. Net niet in tranen uitbarsten omdat je niet thuis was toen de postbode langskwam met dat pakje waar je al zo lang op zat te wachten. Helemaal oké!

Lees meer over je zwangerschap in week 9

banner shop
banner namentool

Product in de kijker

sweater

Sweater MOM* Master Of Multitasking

Mama Baas werkte samen met Little Indians voor dit exclusieve ontwerp :-)

  • Beschikbaar in verschillende maten
  • Materiaal: 95% katoen en 5% elastaan
  • Wassen: 40°
  • € 39,99