7050fi.jpg

De Warmste Week van Mama Baas: vzw De Veilige Driehoek

2/11/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Dat we moeilijke maanden achter de rug hebben, is een understatement. Bovendien zal de Warmste Week er dit jaar helemaal anders uit zien, wat het er voor heel wat vzw’s niet gemakkelijker op maakt om fondsen te werven. Daarom hebben we bij Mama Baas besloten om, in het kader van de Warmste Week van Mama Baas, elke week een vzw in de spotlights te zetten en zo een duwtje in de rug te geven. Deze week: vzw De Veilige Driehoek. Ken jij nog  vzw’s die wel wat aandacht kunnen gebruiken? Laat het ons dan zeker weten!

Midden in de corona-crisis startten Carmen en Ellen VZW De Veilige Driehoek op. Vanuit hun eigen ervaringen, kennis en interesses wensen ze (wens)ouders te begeleiden in één van de belangrijkste beslissingen en momenten uit hun leven.

Carmen is ervaringsdeskundige, psychiatrisch verpleegkundige en perinataal counselor. Ellen is vroedvrouw en pre- en postnatale counselor.

Laura: ‘Midden in de versoepeling van de maatregelen besliste ik om me in mijn praktijk te gaan richten op (wens)ouders. Ook hier vertrek ik uit mijn eigen verlieservaring en vanuit mijn kennis. Ik ben psychologe en kinderwensconsulente i.o. Ik merkte echter al snel dat mijn ambities en dromen heel groot waren en, als ik er even bij stil stond, niet haalbaar waren.

Eind augustus maakte ik digitaal kennis met Carmen en Ellen. En mannekes, het klikte. Het klikte in elkaar zoals dat laatste puzzelstukje na een paar zondagen sukkelen. Een paar administratieve stappen verder was het officieel: VZW De Veilige Driehoek bestaat nu uit drie enthousiaste, zorgende en ambitieuze vrouwen. Het lijkt al gauw alsof wij elkaar al jarenlang kennen en een goed geoliede machine zijn.’

Missie

We willen ten eerste (wens)ouders begeleiden in hun kinderwenstraject, hun verlieservaringen, hun traumatische ervaringen, het prille ouderschap …

Ten tweede willen we praatgroepen en lotgenotengroepen organiseren om zo ouders met elkaar in contact te laten komen. Je rugzak delen met anderen maakt het iets minder zwaar om te dragen.

Ten derde willen we professionals opleiden om ervoor te zorgen dat ook het psychologische aspect binnen de gezondheidszorg een prioritaire plaats krijgt. Naast het puur medische aspect van bijvoorbeeld IVF, moet er ook aandacht zijn voor de mentale draagkracht van ouders. Het opleiden doen we via vormingen, lezingen en opleidingen door ons verzekerd of door erkende experten in hun vak.

Financiering

Om dit allemaal te kunnen financieren, zijn wij ook gestart met een webshop. We bieden hier diensten aan (kappers, fotoshoots ...), maar ook producten die je kan kopen ten voordele van de VZW. Een kaartje om je medeleven te uiten, een armbandje om aan een nieuwe mama te geven, een verzorgingsset voor een kersverse papa, een bloemetje aan een gezin dat een kindje is verloren ... Je kan het allemaal bij ons vinden. We wensen via deze weg dan ook alle partners te bedanken die al met ons samenwerken!

Ben je zelf een ondernemer die zich wil inzetten voor onze VZW? Contacteer ons dan, we bedenken samen graag een plan! Neem een kijkje op www.deveiligedriehoek.be voor meer informatie en onze webshop.

VZW De Veilige Driehoek wordt gerund door drie mama’s die zich dagelijks inzetten om professionals te ondersteunen, naar wensouders te luisteren, anderen een hart onder de riem steken,... Elk complimentje, elke doorverwijzing, elk schouderklopje komt zo hard binnen en appreciëren we enorm.

Ben je zelf een (wens)ouder, een professional of ken je zo iemand? Aarzel niet om ons te contacteren of onze gegevens door te geven. We zijn jullie zo dankbaar!

Warme groetjes,

Laura, Carmen & Ellen

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes