zwangere vrouw

Je zwangerschap: 9 weken zwanger

3/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Moodswings bereiken hun hoogtepunt. Die kleine pruts doet toch heel wat met je. En je zit nog maar in week 9. Wat zal de toekomst nog brengen...

Je baby bij 9 weken zwangerschap

olijven

Zo groot als een groene olijf, dat is je baby op dit moment. Hij is nu 4 centimeter groot en weegt 1 gram.

 

De ‘staart’ die eerst nog aan het uiteinde van de foetus hing, is verdwenen. Je mini-me ziet er nu steeds menselijker uit en minder als een garnaaltje. 
 
De romp wordt langer en rechter en de oogjes zijn helemaal klaar, maar ze zullen nog dicht blijven tot week 25. Kon jij maar zo lang je ogen eens dichtdoen  ;-).

Ik ben niet aangekomen. Mijn weegschaal heeft last van stemmingswisselingen.

Jij bij 9 weken zwangerschap

De stemmingswisselingen hebben vaak hun hoogtepunt bereikt na 9 weken zwangerschap. Op het ene moment kan je dolgelukkig zijn en op een ander moment wil je niks liever dan in een bolletje onder de lakens kruipen omdat het allemaal even teveel wordt. De reden hiervoor zijn de zwangerschapshormonen die nu heel hoog zijn. De combinatie van blij zijn om mama te worden en onzeker zijn omdat je mama wordt, kan soms best verwarrend zijn. Trek het je niet teveel aan, je bent zeker niet de enige zwangere vrouw die last heeft van stemmingswisselingen. Licht misschien enkel je enkel je partner in zodat die ook op de hoogte is, kan best handig zijn.
 
Heb je het gevoel dat je broeken toch al wat strakker zitten? Dat kan zeker waar zijn. Rond deze periode kunnen je broeken al wat knellen. Maar het is wel wat vroeg om materniteitsbroeken te kopen. Tip: gebruik een elastiekje om wat extra ruimte te creëren tussen je knoop en je knoopsgat. Zorg dat je truitje erboven lang genoeg valt en geen kat die het ziet!

Lees meer over je zwangerschap in week 10.

banner namentool
banner app

Product in de kijker

zwangerschapskalender

Mijn Zwangerschapskalender

De Mama Baas zwangerschapskalender, met een leuk en handig backboard!

  • Lees in deze originele zwangerschapskalender hoe je baby groeit en zich ontwikkelt, hoe je lichaam verandert en waar je allemaal aan moet denken tijdens je zwangerschap.
  • Een must have voor elke mama in spe!

€ 15,99
Paperback
568 pg

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes