ouders met echo

Je zwangerschap: 10 weken zwanger

4/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Je baby is nog zo klein, maar toch ben je al wat aangekomen en heb je een opgeblazen gevoel. Hoe kan dat? 

Je baby bij 10 weken zwangerschap

spruiten

Van een echte kleine spuit gesproken, je baby is nu even groot als een spruitje. Vorige week verdween de staart en deze week wordt het hoofdje steeds ronder. De ‘zwemvliesjes’ tussen de vingers en de teentjes verdwijnen en alles krijgt een iets meer menselijke vorm.

Het hart wordt steeds sterker en klopt nu regelmatig, met zo’n 150 slagen per minuut.
 
Probeer jij dat maar eens! Om dat te bereiken mag je eerst de trap een paar keer op en neer rennen en misschien kan je het dan opnemen tegen je baby.

Er leiden meerdere wegen naar dromen…

Jij bij 10 weken zwangerschap

Na 10 weken zwangerschap kan het zijn dat je een opgeblazen gevoelt hebt. Het gewicht en de lengte van je baby in de buik stellen nog niet veel voor. Toch kan je al wat aangekomen zijn. Hoe verklaren we dit? Wel, tijdens je zwangerschap kan je redelijk wat vocht vasthouden. Gedurende de hele zwangerschap kan dit oplopen tot 2 à 3 kilo extra vocht. Kijk maar eens naar je benen, enkels en voeten. Valt er iets op? Zijn ze wat dikker dan normaal?

Ben je vegetariër? Geen zorgen, vegetarisch eten kan op zich zeker geen kwaad voor de baby. Het is zelfs positief, want je eet van nature wellicht al veel groenten. Je hebt wel een grotere kans op een tekort aan ijzer, calcium en vitamine B12, omdat die voedingsstoffen voornamelijk uit vlees, vis en melkproducten worden gehaald. Probeer die tekorten te vermijden door volwaardige alternatieven te kiezen.
 
Weet ook dat het oké is om een dutje te verkiezen boven het huishouden. De afwas en de rommel lopen echt niet weg (helaas), en het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt tijdens je zwangerschap. Dus als je de kans hebt om even te rusten: gewoon doen!

Lees meer over je zwangerschap in week 11.

Boek in de kijker

Bij mij zou het niet waar zijn

Bij mij zou het niet waar zijn 

Ik wist perfect hoe ik het zou aanpakken ... tot ik moeder werd

  • Eerlijke, herkenbare en hilarische anekdotes die duidelijk maken dat je het ouderschap niet kunt plannen, aangevuld met prachtige illustraties. 
  • Perfect boek voor aanstaande ouders over situaties die volledig anders liepen dan gepland.

€ 19.99
Hardcover
176 pg

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes