mama op sofa

Je zwangerschap: 11 weken zwanger

4/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Je baby is zich volop aan het ontwikkelen en dat voel je. Al die zwangerschapskwaaltjes. Geen pretje, maar nog even volhouden!

Je baby bij 11 weken zwangerschap

limoen

Je baby is nu zo groot als een limoen. Dat het hart van je baby snel kan slaan dat wist je al. Maar het was nog niet volledig ontwikkeld. Daar is je baby in deze periode volop mee bezig. Na 11 weken zwangerschap zijn er vier holle ruimtes en zijn de hartkleppen ook af.

Vanaf volgende week kan je het geslacht van je baby weten. 
 
Misschien is het wel een goed idee om nu even na te denken hoe je het geslacht gaat bekend maken. Of hou je het liever voor jezelf? Of wil je niet eens weten wat het geslacht is?

Beluister onze podcast

Ontdek hoe je een goede work-life balance maakt.

Ontdekken dat je zwanger bent, dat is echt fantastisch nieuws. Negen maanden lang geen maandstonden, als dat geen reden is om blij te zijn!

Jij bij 11 weken zwangerschap

Bij 11 weken zwangerschap zijn de zwangerschapskwaaltjes meestal het ergst. En dat kan je misschien wel merken. Hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid, slecht slapen, brandend maagzuur, duizeligheid, mood swings… Het lijstje wordt steeds langer en nog bijna 30 weken te gaan. Niemand heeft gezegd dat de zwangerschap, gemakkelijk zou zijn. Maar kop op! De beloning die je krijgt op het einde van de rit is van onschatbare waarde.
 
Wil je nog niet vertellen dat je zwanger bent en moet je naar een feestje waar je normaal alcohol zou drinken? Hier zijn 4 tips:

  1. Zeg dat jij Bob bent en dus niet kunt drinken.
  2. Zeg dat je antibiotica moet nemen die niet gecombineerd mogen worden met alcohol, omdat je een blaasontsteking hebt, bijvoorbeeld.
  3. Nip af en toe van je glas, zonder ervan te drinken. En wissel daarna van glas met je partner (die dus wel een beetje dronken zal worden omdat hij dubbel zoveel moet drinken...).
  4. Giet je glas ongemerkt leeg in het gras (perfect voor een tuinfeestje of barbecue) of in een kamerplant. Niemand die iets doorheeft!

Lees meer over je zwangerschap in week 12.

banner namentool
banner nieuwsbrief

Boek in de kijker

grote broer zus boek

Ik word grote broer/zus

Hoera! Een baby op komst!

  • Met dit boek bereid je je kleuter voor op de komst van de nieuwe baby.
  • Alle informatie wordt speels en herkenbaar geïllustreerd op het niveau van je kindje.

€15.99
Hardcover 
64 pg

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes