gender reveal

Je zwangerschap: 12 weken zwanger

8/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Hoera je hebt de magische grens van twaalf weken bereikt! Wat betekent dit nu concreet voor jou en je baby? 

Je baby bij 12 weken zwangerschap

pruim

Vanaf deze week is je baby zo groot als een pruim. Verder komen alle belangrijke organen en lichaamssystemen op hun plaats te zitten. De komende 28 weken zal je baby op het gemakje verder ontwikkelen.

Het is tijd voor de NIP test. Een test waar veel ouders stress voor hebben, maar ook graag het resultaat van willen weten. 
 
Wat houdt dit nu in? Dit is een bloedonderzoek dat nuttig is voor het opsporen van bepaalde afwijkingen zoals het Down syndroom. Het geslacht te weten komen, is een extra bonus van deze test. Waarom kan je dit maar doen in week twaalf? Rond deze periode is er voldoende DNA van je baby aanwezig in je eigen bloed. De test houdt geen risico’s in voor je baby of jezelf. Oef! 

Als je kind gezond is, heb je 1000 wensen, als het ziek is heb je er nog één.

Jij bij 12 weken zwangerschap

Die eerste cruciale weken zijn voorbij en de kans op een miskraam is ondertussen aanzienlijk gedaald. Je kunt opgelucht ademhalen en stilaan iedereen inlichten. Al ideeën om je zwangerschap aan te kondigen?

Nu je voorbij de eerste twaalf weken bent, zijn extra vitamines niet langer nodig bij een normale zwangerschap, op voorwaarde dat je gezond en evenwichtig eet.
 
Voel je je wat duizelig de laatste tijd? Weet dat dit volkomen normaal is. Je baby en je buik groeien in een snel tempo. Om ervoor te zorgen dat je baby zo snel kan groeien, gaat er extra bloed naar je kleine spruit en dus minder naar jezelf. Daarnaast kan de bloedsuikerspiegel wel wat meer schommelen tijdens de zwangerschap. Rust genoeg, drink veel water, eet regelmatig en sta niet te snel op. Met deze tips kan je voorkomen dat je flauwvalt.

Lees meer over je zwangerschap in week 13.

banner podcast
banner shop

Boek in de kijker

echoboek

Het Echoboek

Voor de mooiste herinneringen aan je zwangerschap

  • Verzamel de mooiste herinneringen aan je zwangerschap in dit unieke foto-plak-invulboek.
  • Met veel ruimte om alle echo's in de kijker te plaatsen, te knutselen, kleine boodschapjes te schrijven...

€12.99
Hardcover 
48 pg

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes