3352fi.jpg

24 uur postpartum: de mooiste en tegelijk meest verwarrende tijd van je leven

21/04/2017
Mamabaas
Door Mamabaas

Ik weet het nog zo goed hoe ik na mijn eerste bevalling versteld stond over hoe vreemd mijn lichaam aanvoelde. Die buik, waar kort daarvoor een kind had ingezeten, stond nog dik, en ineens lag daar een prachtig klein levend wezen in de plaats, op zoek naar mijn borst. 

Zoveel emoties

 Gigantische, overweldigende gevoelens waren het, het mooiste moment van mijn leven, elke keer opnieuw, en ik heb alleen bij de geboortes van mijn kinderen zoveel emoties door elkaar gevoeld.
 

24 postpartum

Dat is exact wat de Amerikaanse mama Erica Andrews met haar postpartumfoto wilde beschrijven. Op de foto zie je haar kind in een draagdoek, dicht bij haar, en zie je de bekende mamaluiers en dikke buik zo kort na de bevalling.

‘Dit is hoe je er 24 uur na de bevalling uitziet', schrijft Erica. 'Baby in een draagdoek. Huid op huid. Volwassen luiers. En een rozige glans. Mijn lichaam voelt aan alsof het een marathon heeft gelopen en mijn hart staat wijd open door de reis van gisteren. Een geboorte opent ons zoals een aardbeving de aarde opent en ik bevind me nog altijd in die intieme, fragiele weeën van die opening.’

‘Het is alsof ik me op een golvend oppervlak begeef van de kabbelende oceaan en heen en weer word gegooid tussen blijdschap, melancholie, dankbaarheid en verdriet. De leegheid van mijn baarmoeder brengt een zwaar gevoel mee, confronteert me met de realiteit, maar dan is er dit nieuwe kleine leven dat zachtjes wroetend zoekt voor de borst en ik voel me weer compleet. Ik ben nog altijd die prachtige transitie waardoor mijn volledige gezin is doorgegaan aan het verwerken en ik ben in volledig ontzag voor onze sterkte als mens, als vrouw en als moeder. Deze tijd is gewoon anders dan alle andere tijden.’

Eigenlijk zijn wij toch wel straffe wezens hé, als je het zo bekijkt? 

De originele blogpost kun je lezen via deze link.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes