newborn baby

Oma reageert wel heel onbeschoft op de naam van haar pasgeboren kleindochtertje

16/01/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

De knoop doorhakken over de naam van je kindje is een weloverwogen beslissing. Meestal gaat er een zoektocht van weken of zelfs maanden aan vooraf, waarbij heel wat namen gewikt en gewogen worden, en je uiteindelijk liefdevol die éne naam vastlegt. Het is dan ook een heel speciaal gevoel om die naam eindelijk te kunnen delen met de buitenwereld na de geboorte. En dan zijn er verschillende acceptabele manieren om op zo’n aankondiging te reageren – maar de reactie van deze oma is daar duidelijk géén voorbeeld van … 

Een vrouw deelde haar verhaal op Reddit over hoe de familie van haar man reageerde nadat ze de geboorte van hun dochtertje hadden aangekondigd:

‘Eerder deze week ben ik bevallen van een dochtertje. Mijn man en ik hadden nog een lijstje met enkele namen die we mooi vonden, maar hadden besloten te wachten tot na de bevalling om de knoop door te hakken. We waren nog in het ziekenhuis toen we haar naam ‘Rosa’ bekend maakten en kregen een reeks aan typische reacties die normale mensen geven op een naam (“wat een mooie naam!”). 

In de familiechat op Whatsapp reageerde de mama van mijn man echter anders. Ze stuurde: “Nee, die naam vind ik echt niet mooi. Ik zou Violet veel mooier vinden, wat denken jullie van die naam?” 

We waren verbijsterd. Ik kan me zelfs niet inbeelden dat iemand me zou vertellen wat de naam van hun baby is, en dat ik ook maar zou overwegen om te denken dat ik daar iets over te zeggen heb! En wat erger is: mijn arme man was echt aangedaan van haar reactie. 

We zijn zelf DOL op de naam en wilden niet dat de eerste momenten met ons dochtertje ontsierd werden door haar commentaar, dus we negeerden haar bericht. Daarna begon ze ons de hele tijd te bellen. We negeerden haar telefoontjes. Ondertussen stuurde mijn schoonzus ons allerlei alternatieve namen die zij mooier vond. (Huh????)

Toen mijn man zijn moeder uiteindelijk terugbelde, vroeg ze hem: “Wat vindt de familie van je vrouw van die naam?” Toen hij antwoordde dat zij het allemaal een mooie naam vonden, lachte ze gewoon en reageerde ze met “Tja, dan hebben ze allemaal slechte smaak. Niemand hier vindt het een mooie naam. Echt niemand.”

Mijn man en ik zijn doodmoe. Het is een emotionele rollercoaster geweest, ons dochtertje lag op NICU en ik had bijna een bloedtransfusie nodig omdat ik zoveel bloed was verloren bij de bevalling. Mijn man, die normaal zo stoïcijns en zelfzeker is, is enorm aangedaan. En ik ben razend. Ik zal NOOIT vergeten hoe mijn schoonfamilie mijn man liet voelen tijdens één van de meest kwetsbare en speciale momenten in zijn leven …’