mama met newborn

Taboes bij het ontzwangeren

6/06/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Er hangen nog steeds heel wat taboes rond ontzwangeren. Urineverlies, vrijen na de bevalling, zoeken naar een nieuw evenwicht en balans … Weinig mama’s vertellen alle details. 

Heel veel mensen vergeten dat er naast een baby ook een moeder wordt geboren. Na de bevalling komt er veel oxytocine vrij, die zorgt dat je focus bij de baby ligt. Hierdoor vergeet je vaak jouw omgeving, maar ook vaak jezelf als nieuwe mama. Hoe ga je om met die nieuwe rol en identiteit? 

In onze nieuwe podcast is vroedvrouw Elke Notebaert aan het woord. Zij begeleidt vrouwen tijdens de zwangerschap en moeders na de bevalling. 

Als je moederschap googelt, zie je veel blijdschap en roze vibes, maar de meeste mama’s bevinden zich vaker op een broze dan op een roze wolk. Ook hier zijn onze hormonen vaak de oorzaak. 

Dat eerste jaar na de bevalling, het eerste jaar mama zijn. Ontzwangeren. Wat gebeurt er allemaal in ons lichaam en geest na de bevalling? Hoe neem je vrede met je nieuw lichaam? Zijn er tips om hiermee om te gaan?  Wanneer komt je cyclus terug op gang? Wanneer start je opnieuw met voorbehoedsmiddelen? Hoe zit het met het libido na de bevalling?  Alle taboes kaarten we aan! Er zijn immers geen gênante vragen voor een vroedvrouw. 

Je kan de podcast hier beluisteren. 

Deze podcast kunnen we gratis aanbieden dankzij Alline Procap. De eerste maanden na de bevalling kunnen jonge moeders veel haar verliezen. En daar maken ze zich vaak zorgen om. Oorzaken zijn stress na de geboorte van het kind, vermoeidheid, hormonale verandering of tekorten aan vitamines en mineralen. De vernieuwende vitaminecocktail van Alline Procap stimuleert de haargroei en geeft je haar weer volume en glans. Dit is een Belgisch product gebaseerd op 100% natuurlijke keratine. Meer info op www.allineprocap.com

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes