6190fi.jpg

Van 1 naar 10 cm ontsluiting visueel voorgesteld

13/10/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Je weet het allicht wel: je hebt 10 centimeter ontsluiting nodig vooraleer je kan beginnen persen en je baby’tje op de wereld kan zetten. En wie zich zelf al al puffend een weg heeft gebaand naar die 10 centimeter, die weet dat het hard werken is om dat getal te bereiken. Maar kan je je ook visueel iets voorstellen bij dat getalletje?

Jennifer Compton verkoopt houten spulletjes via Etsy: van verantwoord speelgoed tot houten kalenders. Een paar jaar geleden ontwikkelde ze ook een houten ‘ontsluitingsbord’. Dat bord illustreert mooi de evolutie van 1 cm naar de beoogde 10 cm waar een babyhoofdje doorheen past.

ontsluitingsbord

Het bord sloeg meteen aan: na twee dagen waren er al meer dan 200 van verkocht. Het is dan ook een handige visualisatie voor (toekomstige) vroedvrouwen en gynaecologen, maar het kan evengoed gebruikt worden op school tijdens de les seksuele opvoeding of door mama’s als een soort van herinnering.

ontsluitingsbord met fruit

Heb je het graag nóg wat visueler? Dit bord met fruit maakt het plaatje compleet en geeft meteen een heel duidelijk beeld. 

Hoe dan ook, prachtig om te zien waar een vrouwenlichaam toe in staat is, niet?

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes