7923fi.jpg

15 zalige momenten om naar uit te kijken na de bevalling

27/07/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Zwanger zijn is natuurlijk heel bijzonder, maar dat betekent niet dat het altijd a walk in the park is. Logisch dus dat je regelmatig uitkijkt naar het leven ná je zwangerschap. Zo zijn er toch een aantal zalige momenten waar je echt niet op kan wachten:

 1. Met stip op één staat natuurlijk: éindelijk dat kleintje in je armen kunnen nemen en kunnen knuffelen om nooit meer los te laten.
 2. Dat heerlijke babygeurtje opsnuiven. De beste geur die er is!
 3. Eindelijk te weten komen hoe dat wezentje uit je buik er nu eigenlijk uitziet. Heeft hij/zij veel of weinig haartjes? Is hij/zij bruin, blond, zwart of ros? Lijkt hij/zij op jou, of toch meer op de papa?
 4. Urenlang staren naar dat prachtige wezentje, en elke millimeter in je opnemen.
 5. Smelten als je dat kleintje in de armen van je partner ziet liggen, en bedenken dat hij/zij toch écht wel de beste papa/mama ter wereld is.
 6. Dat eerste telefoontje naar je omgeving, waarbij je vol trots de geboorte van je wondertje mag aankondigen. ‘Hallo oma, je kleinkindje is er!’
 7. Niet meer op je woorden moeten letten om niet per ongeluk het geslacht of de naam te verklappen. Hoera, nu mag iedereen weten dat jullie prachtige kindje een jongetje of een meisje is, en wat zijn of haar naam is!
 8. Kunnen genieten in je coconnetje. Leve de babybubbel!
 9. Eindelijk weer kunnen smullen van carpaccio, een broodje préparé of een verse tiramisu. Kunnen eten wat je wilt zonder je bij elke hap af te vragen of je dit of dat nu eigenlijk wel mag eten. Héérlijk!
 10. En natuurlijk smaakt ook dat eerste glaasje alcohol na maandenlange onthouding extra lekker.
 11. De koelkast kunnen openen zonder meteen misselijk te worden van al die geuren. Gek, hoe die misselijkheid van de ene dag op de andere zomaar kan verdwijnen!
 12. Terug in je ‘normale’ kleren kunnen en dus weer kunnen kiezen uit een iets uitgebreidere garderobe dan die twee zwangerschapsjurkjes die je dag in dag uit draagt tijdens je zwangerschap.
 13. Die bolle buik die niet meer in de weg zit, waardoor je toch net iets mobieler bent.
 14.  Weer op je buik kunnen slapen, of je kunnen omdraaien in je bed zonder het gevoel te hebben dat je een aangespoelde walvis bent.
 15. Je lidkaart krijgen van de Club van Mama’s. Yes, eindelijk ben je ook een mama! <3