4720fi.jpg

7 fenomenen als je hoogzwanger bent en het snikheet is

14/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Het is keiwarm dezer dagen, en dat zul je geweten hebben als hoogzwangere… Een paar fenomenen die zich voordoen als jij een bun in the oven hebt met dit warme weer. 

Hot, hot, hot

  1. Je benen kleven zowat de hele dag tegen elkaar aan. We spreken hier over kleverige, hete billentoestanden… Leg die beentjes maar wat meer open… Waggelen als een pinguïn krijgt met dit weer een extra dimensie…
  2. Je armen, voeten, benen… Alles is gezwollen tegen het einde van de dag. Leg die benen maar extra in de lucht en laat je bedienen, girlfriend, je verdient het! Want wie is hier in dat hete weer een kind aan het groeien?
  3. Die puflessen komen al van pas, want je puft vanzelf de hele dag. Kortademig much? Neem voldoende rust moeder, je hebt het nodig!
  4. Een zwembad wordt je beste vriend. Schaam je niet om de hele dag op zo’n luchtmatras te hangen in desnoods een kinderzwembadje en er alleen af en toe eens af te gaan om naar het toilet te gaan (ha ja) en in het water te duiken. Denk: afkoelen, afkoelen, afkoelen! En vooral: water, water, water… Je zou er de hele dag in zwemmen en zou het de hele dag kunnen drinken… Als je maar even dat gevoel van gewichtloosheid en, euh, zweetloosheid kunt hebben…
  5.  Schaduw is the place to be. Door al die hormonen zou je al eens sneller durven te verbranden. Nu ja, het laatste wat je in deze staat gaat doen is spontaan een paar uur in de zon gaan liggen bakken, niewaar?
  6. Je ontziet je zowat alles. Opstaan om iets te gaan halen? Daar begin je zo van te zweten… Boodschappen gaan doen? Hello, shoppen doen we vanaf nu alleen nog maar online met dit weer. Hoewel… De airco in een supermarkt kan wel zalig aanvoelen natuurlijk… Oké, zolang jij de tassen niet hoeft te dragen is je tweede verblijfplaats de supermarkt! ;-)
  7. Je overweegt washandjes onder je borsten te leggen. Koele washandjes, that is. Pff, gaat dat hier nog lang duren? 

Troost je, het is écht tijdelijk. En weet je wat, als iemand een ijsje verdient, dan ben jij het wel :-).