6103fi.jpg

7 verschillen tussen mijn eerste zwangerschap en mijn derde

24/11/2022

Ik ben nu voor de derde keer zwanger. Ondertussen heb ik gemerkt dat er toch wel wat verschillen zijn tussen mijn eerste zwangerschap en mijn zwangerschap nu. Ik zet ze even op een rijtje:

 1. Elke nieuwe week
  - bij mijn eerste zwangerschap: ik las telkens wat er elke week gebeurde en wist precies hoeveel weken en hoeveel dagen ver ik was.
  - bij mijn derde zwangerschap: weeral een week voorbij? Hoeveel weken zijn we nu precies? De dagen weet ik al helemaal niet meer. De app op mijn telefoon zorgt daarvoor.
 2. Alles rond krijgen
  -
  bij mijn eerste zwangerschap: het geboortekaartje en de zakjes voor de doopsuiker waren al klaar tegen dat ik 30 weken ver was.
  - bij mijn derde zwangerschap: Euh...laat ons zeggen dat we nog wat werk hebben. Ik ben onlangs in actie geschoten (28 weken) om de doopsuikerzakjes zelf te naaien. Ja, verklaar me zot, maar ik wil dat zelf doen. We hebben al een soort idee voor het geboortekaartje, maar dat is het dan ook. Hopelijk blijft meneertje nog wat zitten.
 3. Kinderkamer
  - bij mijn eerste zwangerschap: ik had alles in huis voor de baby. De babykamer was af en ik had een boekje met de echo's vol geplakt.
  bij mijn derde zwangerschap: De kinderkamer is er, maar wordt nu gebruikt als rommelhok. De muren hebben een likje verf nodig. En de echo's? Die liggen in een map, te wachten tot ik eens tijd vind.
 4. Gezond eten
  - bij mijn eerste zwangerschap: ik lette op alles wat ik niet mocht eten. Ik at veel fruit, groenten. Ik deed echt mijn best.
  - bij mijn derde zwangerschap: ik let nog steeds goed op. Maar dat gezond eten is toch wat ver te zoeken. Na een hele dag met de twee bengels, vind ik dat ik een verzetje verdiend heb (no alchohol trouwens, daar ben ik nogal principieel in)
 5. Zwangerschapskledij
  - bij mijn eerste zwangerschap: ik ging pas zwangerschapskledij kopen toen ik ongeveer 16 ver was. Wat was het leuk om dit te kopen en wat keek ik uit naar die dikke buik.
  - bij mijn derde zwangerschap: toen ik 10 weken ver was, had ik al zo'n zwangerschapsbroek nodig. Je zag duidelijk dat ik zwanger was en die kledij ben ik ondertussen zat. Gelukkig mocht ik van manlief wat nieuwe stuks kopen. Ik blijf wel fan van de broeken, geen knopen, gewoon aantrekken die handel.
 6. Bevalling
  - bij mijn eerste zwangerschap: ik zou wel zien of ik epidurale wilde. Wat was ik nieuwsgierig over wat er zou komen.
  - bij mijn derde zwangerschap: Geef me die drugs maar, want ik weet nu al dat mijn bevallingen uuuuren duren. Ik weet al wat gaat komen, dus ik ben toch wat bang, omdat ik nu weet hoeveel er fout kan lopen.
 7. Dromen over...
  - bij mijn eerste zwangerschap: wat ik vaak deed was dromen over een schattig kindje en verlangend uitzien tot het zo ver was.
  - bij mijn derde zwangerschap: geen tijd om te dromen. De andere twee houden me wel bezig. Ik moet er toch voor zorgen dat ze blijven leven hé. Als ze ruziemaken, dan denk ik: "Aargh! Hoe gaat dat dan zijn met drie?"
  Maar dat verlangen is er gelukkig wel. In drievoud.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes