5372fi.jpg

8 redenen waarom het niet oké is om zomaar de bolle buik van een zwangere vrouw aan te raken

26/04/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

We snappen het: bolle buikjes, die trekken altijd meteen de aandacht. En het is verleidelijk om eens aan die buik te voelen. Maar eerlijk: de eerste vrouw die het oprecht leuk vindt dat Jan en alleman haar ‘bepotelt’ omdat er toevallig een baby in haar buik zit, die moet ik nog tegenkomen. Daarom een oproepje: Do.Not.Touch.The.Belly. En wel om deze redenen!

  1. Er bestaat zoiets als personal space, en is het niet leuk als er constant inbreuk wordt gepleegd op die persoonlijke zone.
  2. Zou je zomaar over iemands buik beginnen wrijven als die niet zwanger is? Waarschijnlijk zou er dan meteen #metoo worden geroepen ;-).  Waarom zou het bij een zwangere vrouw dan wel oké zijn?
  3. Het is niet jouw lijf, dus tenzij de vrouw in kwestie aangeeft dat ze er geen probleem mee heeft, kom je er niet aan.
  4. De kans is groot dat de vrouw in kwestie zich ongemakkelijk voelt onder die aanrakingen. Omdat ze het zo al te warm heeft en ze echt geen zin heeft in bijkomende plakkerige aanrakingen, omdat ze schrik heeft dat je dat vetrolletje zou voelen of gewoon omdat ze dat niet leuk vindt.
  5. Het is gewoon weinig respectvol om iemand ongevraagd aan te raken.
  6. Het is niet omdat er een baby in zit, dat een buik plots publiek bezit wordt.
  7. De huid aan de buik van een zwangere vrouw moet behoorlijk uitrekken tijdens een zwangerschap en kan dus nogal gevoelig zijn. En dan wil je het niet erger maken, toch?  
  8. Waarom zou je het risico lopen om bacteriën over te brengen op een zwangere vrouw?