5814fi.jpg

Als je je kindje verliest in de zwangerschap: een persoonlijk (ver)werkboek

11/03/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Een kindje verliezen tijdens de zwangerschap is heftig. Hoe pril ook, hoelang geleden ook. Of het nu gaat om een miskraam, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap of een abortus. Hoe ga je verder na zo’n verlies? De impact kan groot zijn, en wordt vaak onderschat. Speciaal daarvoor is er nu het boek ‘Als je je kindje verliest in de zwangerschap’: een persoonlijk (ver)werkboek om in te vullen en te bewaren.

Veel vrouwen hebben één of meerdere miskramen meegemaakt. Ze zijn hun kindje verloren in het prille begin, of later in de zwangerschap. Naar schattig maakt één op de vier vrouwen het mee. Soms lopen ze jarenlang rond met hun, vaak verborgen, verdriet. Dat kan gevolgen hebben voor hun energie, hun relatie, hun werk, hun gezin. Maar zo hoeft het niet te gaan.

Hoe verwerk je een miskraam? Hoe verweef je die ingrijpende gebeurtenis in je leven, zodat je de toekomst weer met vertrouwen tegemoet kunt zien? Hoe zorg je dat je meer rust voelt over deze wezenlijke gebeurtenis in je leven? Ook als het misschien al wat langer geleden is?

Het boek Als je je kindje verliest in de zwangerschap kan je daarbij helpen. Niet door weg te lopen van het verdriet en het gemis, maar door er net gericht mee bezig te zijn. Want het is belangrijk dat jullie kindje een plaatsje heeft in jullie leven, op een manier die bij jullie past. Omdat elk kind ertoe doet.

Het boek staat vol met prachtige gedichten, uitnodigende vragen en toegankelijke suggesties. Je kan het alleen invullen, of samen met je partner. Op die manier maak je er een dierbaar en persoonlijk bewaarboek van.

De opdrachten en suggesties in het boek zijn gebaseerd op de ervaringen van vele honderden vrouwen die hun kindje zijn verloren in de zwangerschap. Je bouwt voort op wat hen echt heeft geholpen.

De praktijk laat zien dat het helpt om gericht bezig te zijn met je ervaringen. In het boek vind je daarom veel suggesties, zodat je kunt kiezen wat jou aanspreekt. De uitnodiging is om aan de slag te gaan met je ervaringen. Je hoeft niets los te laten: je mag anders vasthouden. Daar wordt het leven lichter van, en het maakt dat je met meer vertrouwen en energie verder kunt met je leven. Goed voor jou en goed voor de rest van je gezin.

Als je je kindje verliest in de zwangerschap

Meer lezen

Meer informatie over het boek vind je hier.