7576fi.jpg

De uitdagingen van zwanger zijn in de zomer ...

19/06/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Als je extra kilo’s moet rondsleuren wanneer het kwik de hoogte ingaat, dan kan zwanger zijn behoorlijk uitdagend worden. Jep, dan is het puffen nog voor de bevalling.  Ziehier de meest herkenbare fenomenen en uitdagingen van ’s zomers (hoog)zwanger zijn.

Schrap comfortabel uit het woordenboek

Een terrasje met een zomerse cocktail? Nope, enkel het terras voor jou. Genieten van de warmte? Vergeet het, want je lichaam weigert nadien af te koelen of je wordt misselijk. Neen, (hoog)zwanger zijn in de zomer is niet bepaald comfortabel. Want dan heb je ook nog …

  1. Warm weer? Dat betekent extra drinken. En als zwangere mama heb je sowieso al nood aan meer hydratatie. Maar geen heerlijk wijntje, zo weinig mogelijk frisdrank. Wel water. En niet te koud. Het fantastische gevolg van extra drinken? Extra plassen. Want dat ontbrak natuurlijk: nóg meer spurtjes naar het toilet. In plaats van elk kwartier moet je nu ongeveer elke drie minuten plassen.
  2. Zomerse warmte = lekker zweten. Dat zweet blijft ook zo fijn overal plakken in je huidplooien. En als zwangere vrouw ontdek je plooien waarvan je nooit wist dat ze bestonden.
  3. Kan iemand wat zuurstof voor je halen? Ademhalen wordt plots een taak van jewelste.
  4. Met een (hoog)zwangere buik krijg je niet altijd even plezante extraatjes voor de voeten geworpen. Ironisch genoeg kan je daar letterlijk niet echt meer bij. Benen scheren? Da’s voor een andere keer. Mooi gelakte teennagels? Enkel als iemand anders het voor je doet. Iets op de grond gevallen? Tja, dan blijft het daar maar liggen.
  5. Slapen als het 25°C+ is in je kamer … niet bepaald een pretje. En slapen ging al zo fantastisch goed met dat tonnetje, right? Overdag een dutje doen dan maar? Of toch proberen.
  6. Over dat slapen gesproken. Zwanger zijn van een tweede, derde … kindje in de zomer is pas echt een uitdaging. Ben je dan tegen de ochtenduren eindelijk in slaap gesukkeld, dan heb je een uurtje later ongetwijfeld een klaarwakker kind aan je bed. De zon schijnt, mama!
  7. Je benen doen maar 1 ding: PLAKKEN. Jup, we hebben het over kleverige hete billentoestanden. Als je zit, plakken je benen. Als je stapt, plakken je benen. Als je ligt, plakken je benen. Bon, leg de beentjes maar wat meer open ;-). Waggelen als een pinguïn krijgt ook een extra dimensie…
  8. Je armen, voeten, benen… Alles is gezwollen tegen het einde van de dag. Die benen extra in de lucht en laat je bedienen, girlfriend, je verdient het! Want wie is hier in dat hete weer een kind aan het groeien?
  9. Een zwembad wordt je nieuwe BFF. Schaam je niet om de hele dag op een luchtmatras te hangen en er alleen af en toe eens af te gaan om naar het toilet te gaan (ha ja) en in het water te duiken. Maar ... we hebben niet allemaal zo’n zwembad in de tuin liggen natuurlijk. Vorder je partner maar op om een plonsbadje te gaan kopen dan!

En troost je, het is écht tijdelijk. En weet je wat, als iemand een ijsje verdient, dan ben jij het wel :-). Gelukkig is het ook allemaal voor het allerhoogste en -mooiste doel: je babywondertje!

 

 

 

 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes