3375fi.jpg

Hoe tackel je een boze (hoog)zwangere mama: 4 tips voor vaders

17/10/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Een zwangerschap heeft soms vreemde gevolgen... Je hebt de vreemdste 'goestingskes', je wordt soms overvallen door emoties en je wordt soms voor het minste boos. En die boosheid neemt dan vaak heel grote proporties aan. Als mommy boos is, is mommy soms wel héél boos. Dat maakt het niet altijd gemakkelijk voor aanstaande vaders. Daarom, een paar kleine tips...

4 tips voor (aanstaande) vaders

 1. Luister ALTIJD naar je zwangere vrouw. ‘Nee’ denken MAG (recht op vrije meningsuiting en dat soort van toestanden), maar knik ALTIJD ‘ja’.
   
 2. Bij ruzie: stap achterwaarts de kamer uit zonder het oogcontact te verliezen, anders wordt ze woest. Houd het hoofd koel. Verlaat de kamer. Loop snel weg.
   
 3. Als een vrouw vraagt om NU iets te doen, dan bedoelt ze eigenlijk dat dat NU moet gebeuren. Of beter gezegd: eigenlijk had het al gebeurd moeten zijn. Niet dat dit nieuwe informatie is, natuurlijk; ook bij niet-zwangere vrouwen is dat zo. Het enige verschil is: je wilt een hoogzwangere vrouw niet te veel tegen de, euh, borst stuiten. Dat wil je ECHT niet. Met andere woorden: the time is NOW.
   
 4. Besef dat een zwangere vrouw soms ook maar een verdwaald schaap is dat op zoek is naar wat orde en structuur… We doen wel alsof we altijd alles weten, maar dat IS helemaal niet zo. Met andere woorden: wees haar, euh, herder en zorg dat dat verwarde hoofdje wat tot rust kan komen. Kleine zinnetjes kunnen al wonderen doen.
 • ‘Ga nu maar eerst even zitten, haal eens diep adem en probeer eens van bij het begin te beginnen.’
 • ‘Breek daar je mooie hoofdje maar niet over, lieve schat, laat dat maar aan mij over!’
 • ‘Schat, volgens mij heb jij nood aan me-time. Ga maar eens naar de wellness, je hebt dat verdiend.’
 •  ‘Ik ben er voor jou, dat wéét je toch, hé?’
 • En dan is er natuurlijk de klassieker: ‘Alles komt goed.’