wachtzaal ziekenhuis

Waiting game, deel 2

14/02/2023

Zo. Het is de dag. Valentijn, maar vooral onze eerste afspraak op fertiliteit. Spanning, angst en hoop samen, een vreemde cocktail.

Had ik verwacht dat er iets concreets zou gebeuren bij zo’n eerste consult? Neen, natuurlijk niet.

Had ik verwacht dat ik niet al te opbeurende percentages ging te horen krijgen over zwangerschappen op wat oudere leeftijd? Ja, natuurlijk wel.

Had ik verwacht dat het allemaal zo hard zou binnenkomen? Rauw en onverbloemd. Vreemd genoeg niet. Maar de boodschap kwam aan.

Wachten …

Er was gelukkig ook goed nieuws. Over mijn eicelvoorraad: die blijkt heel - en beetje uitzonderlijk - goed te zijn voor iemand van mijn leeftijd. Goed gespaard zeker. Wat ik minder goed kan met geld, kan ik blijkbaar wel goed met … ;-).

Maar na weken wachten op deze ‘start’, is nu opnieuw wachten geblazen. Op het onderzoek van het spermastaal. Maar vooral op het bloed dat onderzocht moet worden op genetica. Geen idee dat zoiets zo lang duurde - 6 tot 8 weken.

Wachten. Dat wordt weer een enorme oefening. Voor mijn gedachten, die nooit lijken stil te zitten. Die malen, malen, malen. Want de realiteit is er: de leeftijd. En de minder gunstige kansen.

En laat die realiteit nu net niet de allerbeste vriend zijn van de grote wens. De kinderwens. Maar de eerste stap is gezet. C’est parti, dat wel. Alleen is het nog wachten op de versnelling. En hopelijk de finish.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes