6860fi.jpg

Waarom Mama Baas samenwerkt met Parentia

5/09/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Mama Baas wil het leven van de jonge ouder op allerlei manieren makkelijker maken. Dat willen we onder meer doen door logische partnerships aan te gaan met partners die onze ouders een dienst kunnen verlenen. En ja, kindjes kosten nu eenmaal geld, dus lijkt Parentia ons als erkende uitbetaler van het Groeipakket een zeer geschikte partner.

Parentia, een kennismaking

Wie is Parentia? Het is een van de uitbetalers van het Groeipakket, een financiële ruggesteun voor ouders. Parentia is de grootste uitbetaler van het Groeipakket in Vlaanderen, dat ouders doorheen heel het opvoedtraject bijstaat. Door te helpen en te inspireren bij de groei van kind(eren).

Hoe? Parentia laat je het bos weer door de bomen zien: het geeft je op een duidelijke manier alle info die je nodig hebt over het Groeipakket en andere administratie, afstemd op jouw gezinssituatie. Zo kan jij focussen op wat telt, de ontplooiing van je kind(eren) tot mooie mensjes.

Het Groeipakket

Dat bestaat uit het Startbedrag (het vroegere kraamgeld), het Basisbedrag (een eenmalige premie bij de geboorte van je kindje) en nog enkele extra toeslagen voor kinderen die dat nodig hebben, zoals de zorgtoeslag, sociale toeslag, kleutertoeslag, schooltoeslag, schoolbonus …

Het Startbedrag

Het Groeipakket begint dus met het Startbedrag. Als we er een cijfer op plakken: een eenmalig bedrag bij de geboorte van je kindje van 1167,33 euro per kind. Je kan het zelfs al voor de geboorte aanvragen en het kan dan al uitbetaald worden voor je kindje er is – vanaf 2 maanden voor de uitgerekende geboortedatum.

Je Startbedrag aanvragen is een eitje: het is in geen tijd gepiept via een online tool van Parentia. Zij onderzoeken dan ook of je recht hebt op het Basisbedrag. En als dat het geval is, hoef je verder niks te doen: na de geboorte staat het automatisch maandelijks op je rekening.

Extra inspiratie

Parentia gaat graag een stapje verder voor jou. Een kindje vraagt ook heel wat administratief geregel en je verliest al eens wat uit het oog: een Kids-ID aanvragen, terugbetaling van het lidgeld van de sportclub via het ziekenfonds, hoe zit dat weer met het ouderschapsverlof … Parentia helpt je daarbij.

Met inspiratie en info die je goed kan gebruiken terwijl je kind opgroeit. Zelfs over dingen die simpel lijken, geen enkele vraag is teveel. Slimme tips en tricks voor het hele gezin.

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner, uitbetaler van het Groeipakket Parentia. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Disclaimer Groeipakket

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes