5844fi.jpg

Zwanger van drie kindjes tegelijk: eentje via IVF en twee op natuurlijke manier

28/09/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Helaas zijn er heel wat koppels die een vurige kinderwens hebben maar die niet zo vlot zwanger raken. Ze schakelen dan maar de hulp in van artsen en specialisten en hopen dat ze op een dag toch zwanger worden. Ze kiezen voor IVF of opteren voor adoptie. Maar hoe dan ook hopen ze op een dag een wondertje in hun armen te kunnen houden. En dat deed ook de Britse Beata Bienias.

Hopeloze situatie

Eigenlijk had Beata haar kinderdroom allang opgeborgen. De situatie leek zo uitzichtloos: al 8 jaar lang probeerde ze tevergeefs om zwanger te worden. Het kostte haar tonnen energie, bloed, zweet en tranen.

Beata kampte met zwaar overgewicht, die cystes op haar eierstokken veroorzaakten, waardoor de kans op een zwangerschap zeer klein werd.

Maar Beata bleef niet bij de pakken neerzitten. Ze besloot om op dieet te gaan en slaagde erin om meer dan 100 kg (!) kwijt te spelen. “Ik was ongelooflijk gemotiveerd: ik wilde zwanger worden. Ik was dus heel gelukkig om mijn gewicht naar beneden te zien gaan. Week na week was ik trots op het resultaat dat ik behaalde.”

Daarna probeerde ze om via IVF zwanger te raken.

Onverwachts mama

Haar geluk kon dan ook niet op toen ze te horen kreeg dat ze inderdaad zwanger bleek te zijn na IVF. Tegen alle verwachtingen in.

En alsof dat op zich nog geen wonder was, werd ze kort daarna compleet van haar sokken geblazen door wel heel wonderlijk nieuws: Beata bleek óók nog een tweeling te dragen. Enkele dagen voor de IVF-poging was Beata blijkbaar op natuurlijke wijze ook al zwanger geworden van twee kindjes.

Een echt mirakel!

Ik had nooit gedacht dat zoiets ongelofelijks mij zou kunnen overkomen. Ik heb zo lang gedacht dat ik iemand was die nooit een baby zou hebben. Ik had nooit maar dan ook nooit kunnen denken dat er drie in mijn buik zouden groeien. Ik kan het nog altijd niet geloven als ik naar mijn drie kinderen kijk. Ik ben zo gelukkig!”

Een echt mirakel

Ook de dokter die Beata behandelde, Emma Cannon, stond voor een raadsel. “Ik ben in heel mijn 25-jarige carrière maar één of twee scenario’s tegengekomen van vrouwen die spontaan zwanger werden terwijl ze een IVF-behandeling ondergingen. Maar dat gebeurde dan vóór de terugplaatsing van een embryo, en daarna werd de IVF-behandeling stilgelegd. Ik heb het nog nooit meegemaakt dat iemand natuurlijk zwanger werd op ongeveer hetzelfde moment als de terugplaatsing van een embryo via IVF, om dan ook op die manier nog eens zwanger te worden.”.

Drie kleine wondertjes

Uiteindelijk kon Beata genieten van een zorgeloze zwangerschap. “Het ging allemaal heel vlot. in het begin was ik natuurlijk bezorgd, toen ik net had gehoord dat ik een drieling verwachtte. Maar eigenlijk waren er geen problemen. Ik heb er echt van genoten!

De drie kindjes kwamen gezond en wel ter wereld via een keizersnede, na 34 weken zwangerschap.  Amelia en de tweeling Matylda en Borys stellen het goed, en Beata geniet met volle teugen van haar drie kleine mirakeltjes. “Ik geniet van alles, zelfs als ze in bed plassen en ik het moet schoonmaken. Ik ga elke dag met hen wandelen. Mijn echtgenoot is ook extreem trots op zijn drie baby’s en knuffelt ze elke dag als hij thuiskomt van het werk. Ik had geen idee wat ik moest verwachten van het moederschap, maar ik ben zo gelukkig met mijn 3 kinderen!

 

Eén ding is zeker.

 

Mirakels bestaan...

 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes