3760fi.jpg

Hoe een bezoekje aan de gynaecoloog een beetje voelt alsof je op date gaat

25/07/2023

Natuurlijk ben ik niet echt op romantische date geweest met mijn gynaecolooge maar toch leek het even zo .Ja, ik voelde me wat onzeker. Ik geef met schaamrood op de wangen toe dat ik, als 28-jarige vrouw, nog maar 2 keer naar een gynaecoloog ben geweest. En nu ging ik na 6 jaar terug op date... (ah ja want we willen aan kindjes beginnen ;-))

Goede voorbereiding

Om me wat zelfzekerder te voelen, zorgde ik ervoor dat ik zelf 'tiptop' in orde was. Echte voorbereidingen dus, zoals voor een echte eerste date met hoop op meer.

*Uitgebreide douche en scrubben van top tot teen: check.

*Benen scheren en insmeren met geurende bodymilk. Resultaat: zo glad als een ijspiste, zo zacht als een veertje.

*Vrouwelijke zone; streepje, driehoek, vierkant, alles weg? Ik koos voor: kort en verzorgd.

*Teennagels lakken in een tof kleurtje (je weet maar nooit dat mijn tenen in de picture komen toch?)

*Matching BH en slipje: spreekt voor zich.

*Leuke outfit: jep.

*Tot slot, wat make-up en een wolkje parfum 

Een goede eerste indruk

Zo, het moment was aangebroken. Ik voelde, net als vrouwlief trouwens, echte zenuwen (nee geen vlinders!) in de buik. Benieuwd naar de eerste goedkeurende blik, naar het gesprek, naar het eventuele vervolg, ...

En het viel zeker mee. Geen liefde op het eerste gezicht maar we hebben toch een volgende date gepland om elkaar nog beter te leren kennen.

Onderweg naar huis speelt de date weer door mijn hoofd. Ik ben benieuwd of ze mijn leuke nagellakkleur op mijn teennagels opgemerkt heeft. Benieuwd hoe lang ik dat zal volhouden zo'n voorbereiding, hoe lang ik zenuwen zal hebben en hoe lang ik nog wat schroom zal hebben. Zeker aangezien we elkaar nog vaak gaan zien en elkaar beter en beter gaan leren kennen.

Een beetje zoals in het echte leven dus.

 

Lees ook van deze mama: 'Plots twijfelde ik: wil ik wel mama worden?'en 'Twee mama's met een kinderwens'