4929fi.jpg

10 dingen die ik van mijn zonen heb geleerd

27/02/2023

Lieve zonen,
3,5 jaar geleden en 1,5 jaar geleden werd ik jullie mama. Ik probeer jullie elke dag iets bij te leren, maar ook jullie leerden me in die tijd al een aantal lessen!

  1. Jullie worden heel snel groot. Iedereen zegt dat altijd maar en eerst denk je: “Jaja, dat zal wel.” Maar voor je het weet, gaan jullie naar school. Jullie leerden me van elke dag genieten. Ook al zou ik soms liever gewoon terug in mijn bed kruipen ;-)
  2. Ik heb het kind in mezelf terug ontdekt. Kiekeboe-spelletjes, tikkertje, echte zandkastelen bouwen… Ik vind het eigenlijk stiekem zalig! Wat is het leuk om dit nog eens ongestoord te mogen doen. En jullie glunderende snoetjes zijn onbetaalbaar.
  3. De gebroken nachten, het animeren, jullie opvoeden tot 2 beleefde wezentjes… Het vergt tonnen energie. Maar elke dag besef ik ook hoe dankbaar ik mag zijn dat jullie er zijn. Ik zou jullie echt niet meer kunnen missen.
  4. Soms verlies ik mijn geduld of roep ik tegen jullie. Ik ben er niet fier op, maar het gebeurt. En toch hoor ik vijf minuten later dat ik echt “de liefste mama van de hele wereld ben”. Daar kan ik nog wat van leren.
  5. Heb ik een slechte dag of even een dipje? Een knuffel of een zoentje van jullie en ik voel me al stukken beter. Gelukkig zijn jullie nog klein en kruipen jullie nog graag lekker dicht tegen me aan. Puur genieten!
  6. Jullie bezorgen me af en toe grijze haren, als jullie ruzie maken of niet luisteren. Maar jullie kunnen ook zo lief zijn voor elkaar (ja, heel soms). Daar word ik instant blij van.
  7. Het maakt niet uit hoe ik eruit zie. Verwaaid haar of wallen onder de ogen? Ik ben en blijf jullie mama en die zien jullie altijd even graag.  
  8. Jullie kunnen zo grappig zijn. Het is het soms moeilijk om mijn lach in te houden als jullie iets doen dat niet mag. Mama leert momenteel om wat minder te stressen en mijn nieuwe motto is: “go-with-the-flow”.
  9. Nog nooit heb ik iemand zo graag gezien als jullie. Als ik aan jullie denk, word ik helemaal warm vanbinnen. Jullie zijn echt een deel van ons en daar kan je niet anders dan trots op zijn.
  10. Als jullie gelukkig zijn, dan ben ik ook gelukkig. En dan verdwijnen alle zorgen in het niets.

Dus lieve jongens, bedankt!

Mama wordt ook elke dag een beetje wijzer en ik probeer deze zaken in mijn achterhoofd te houden als er weer eens een crisismoment(je) opduikt.

 

‘k zie jullie graag!

Xxx

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes