5076fi.jpg

Creatief: kerstdecoratie door te recycleren

7/12/2023

De eindejaarsperiode komt weer in zicht. We maken het graag gezellig in huis: de kachel brandt, kaarsjes dansen in het licht en leuke decoratie komt uit de kast. Maar weet je dat je nog leuke dingen hebt zitten, waarschijnlijk verborgen in een of andere kast, waarmee je je huis eenvoudig en goedkoop kan aankleden ?

kerstdecoratie

1. Sneeuwman

Nog geen sneeuw? Dan maken we gewoon zelf onze sneeuwman! Iedereen heeft wel ergens een eenzame witte kous liggen. Geef hem een tweede leven door er een ludieke sneeuwman van te maken. Je hebt enkel nog een zakje rijst, een paar knoopjes en een stift nodig om hem te decoreren.

kerstdecoratie

2. Herfstbladeren als decoratie

Je dressoir of buffetkast origineel decoreren? Ga naar buiten en zoek een hoop afgevallen bladeren. Laat ze binnen mooi plat opdrogen en begin te versieren. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een tipp-ex stift om mooie tekeningen te maken op de gedroogde bladeren.
Goedkoop en eenvoudig en weer wat minder op te ruimen buiten !

kerstdecoratie

3. Creatief inpakken

Is je inpakpapier onverwachts op? Geen paniek, je hebt waarschijnlijk nog leuke dingen liggen waar je helemaal niet aan dacht en die toch dienst kunnen doen. Oude landkaarten of muziekpartituren die niet meer gebruikt worden geven je cadeautjes bijvoorbeeld een creatieve look.

kerstdecoratie

4. Magische ramen

Magische tekeningen op je ramen? Als je nog een oud stuk handzeep hebt liggen kan je hiermee mooie tekeningen maken op je ramen. Achteraf zijn deze eenvoudig met wat water te verwijderen. Geen verspilling dus en een goede manier om je ramen na de feestdagen nog eens een extra beurt te geven.

kerstdecoratie

5. Feestelijke tafel

Je tafel extra feestelijk maken? Haal die reserve wijnglazen even uit de kelder of van de zolder. Draai ze om (voet omhoog), voeg een takje groen toe en zet er een kaarsje bovenop.
Je hebt direct een leuke en unieke kaarshouder.

Voor nog andere leuke opruimtips kan je een kijkje nemen in de facebookgroep “365x opruimen”, deze is gratis en vrijblijvend.

Prettig versierdagen toegewenst !

Tina Favache, Opruimcoach