5171fi.jpg

Dat het overweldigend prachtig is om mama te worden

27/02/2024

Roze wolken, grijze wolken, zwarte wolken. Er wordt vaak over deze wolken geschreven. Waarom wordt er zoveel gefocust op die wolken? En waarom zijn ze ofwel roze ofwel zwart? Soms komt er eens een (donder)wolk bij heldere hemel. Of wordt het wat bewolkt. Maar dan klaart het terug op. Het is jammer dat het 'cliché van de roze wolk' vaak de uitzondering lijkt in de huidige 'mama-lectuur'.

Toekomstige moeders mogen (lees: moeten) kunnen wegdromen van hun toekomstige baby. Die zal ongetwijfeld de mooiste, liefste, braafste baby zijn. En het wordt een mooie tijd!

Niet altijd rozengeur en maneschijn

Neen, het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Maar wanneer is het dat wel? Ja, het is lastig. Een pasgeboren baby en/of peuter en/of kleuter, en waarschijnlijk nog meer met een puber. Ja, het is moeilijk om alles georganiseerd te krijgen en er wordt veel verwacht van de 'huidige mama'. Je energiepeil daalt onder nul met momenten en je weet soms niet wat eerst te doen.

MAAR het is ook FANTASTISCH, het is ook MOOI, het is OVERWELDIGEND PRACHTIG.

Mag je nog positief zijn?

Je zou je als mama tegenwoordig schuldig kunnen voelen omdat je positief bent. Want dan heb je het 'gemakkelijk'. En je 'hebt waarschijnlijk gemakkelijke kinderen' of een 'makkelijke baby'. Of gewoon een gemakkelijk leven. Het lijkt soms een trend om te bewijzen hoe lastig het moederschap is.

Aan alle toekomstige mama's in spe: GENIET. Van alle mooie, en ja, soms moeilijke momenten. Het wordt lastig, maar die onvoorwaardelijke liefde.. Zo mooi en zo puur. Niets kan daar tegenop!

Wisselvallig

En die wolk.. verwacht die gewoon.. wisselvallig. Want ook die wisselvalligheden worden de mooiste herinneringen.

Mama van Max en Mona

Ps: Aan mijn moeder die stierf tijdens de zwangerschap van mijn dochter. Jij was en bent de beste mama. Bedankt dat je mij de kracht geeft om te relativeren en de kleinste details in het leven te koesteren.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes