3519fi.jpg

De 8 geboden van een moeder

22/09/2022

8 basic regeltjes voor als je mama wordt/bent.

 1. Ge zult geduldig zijn.
  Ter verduidelijking. Onder ‘geduld’ verstaan we: rustig blijven terwijl je uberschattige boreling weigert te slapen tussen 22u. en 6u. Volledig ‘zen’ zijn als je kleuter pipi doet in haar vers gewassen broek, juist op het moment dat je naar school zou gaan vertrekken (om daar net op tijd toe te komen). Of een bekertje melk op je kleren en haar strooit (per ongeluk), vlak voor je zou vertrekken naar je werk... Oepsie!
 2. Ge zult jezelf een - klein beetje - sneller moeten klaarmaken.
  Klein beetje maar. Lees: 2 minuutjes in de douche en je kunt er weer tegen. Als je dan toch eens een lang bad kunt nemen, waan je je in de vijfhonderdzevenentwintigste hemel (bij wijze van spreken). Met andere woorden: je zult sneller tevreden zijn met kleine dingetjes. 
 3. Ge zult overleven op 3 uur slaap.
  Dat is werkelijk meer dan voldoende om te functioneren hoor! (Het is te zien wat je onder ‘functioneren’ verstaat, natuurlijk.)
 4. Ge zult de perfectie nastreven.
  Of toch een edele poging ondernemen. Om te ondervinden dat dat eigenlijk niet echt nodig is, want hey, wie is er in hemelsnaam perfect? Toch zul je ten gepaste tijde overstelpt worden door schuldgevoel. Waarom? Niemand weet het... Maar zo zijn moeders dus...
 5. Ge zult opruimen.
  En wassen. Drogen. Strijken. Kuisen. Wassen. En wassen. En, euh, hebben we al opruimen gezegd?
 6. Ge zult multitasken.
  Organiseren. Anticiperen. Orde in de chaos brengen. Een afspraak met de dokter voor de kinderen regelen terwijl je op je werk zit. Online kleren shoppen voor de kinderen (nee, nee, het is niet voor ons) en een aflevering van je favoriete serie volgen. 
 7. Ge zult kuisheid hoog in het vaandel dragen.
  Dat is een makkie! Je bent gewoon veel te moe om onkuis te zijn. Wie heeft er daar nog energie voor?
 8. Gij zult graag zien.
  Ongelofelijk graag zien. Onvoorwaardelijk graag zien. En werkelijk elke keer een watje worden als je naar hun snoetjes kijkt... Ja ja, ze zijn eerlijk waar de mooiste, beste kinders op de wereld!