mama en dochtertje

De impact van het zorgouderschap

25/01/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Een paar jaar terug leerde iedereen baby Pia kennen via een crowdfunding-actie om het nodige bedrag voor haar peperdure medicijn in te zamelen. Haar mama, Ellen De Meyer, vertelt in onze podcast hoe het nu gaat met Pia, die intussen een flinke kleuter is. 

Pia heeft haar beperkingen die helaas niet zullen verdwijnen, maar mentaal is ze helemaal mee met haar leeftijdsgenootjes en ze gaat naar een kleuterklas in het regulieren onderwijs. 

In onze podcast vertelt Ellen ook over de impact van het zorgouderschap op haar eigen leven en op dat van Briek, het broertje van Pia. 

Zorgouder zijn is geen officieel woord. Maar het betekent ouder zijn van een kindje met speciale noden en extra zorgen. Dit kan heel breed zijn. Alle ouders die net die extra stap moeten zetten in de zorg voor hun kind. 

zorgen voor jou

In dat kader schreef Ellen het boek Zorgen voor jou, dat nu in de boekhandel ligt. Het boek wil een houvast bieden voor zorgouders. Naast een hele hoop praktische info en advies vind je er ook getuigenissen die voor heel wat herkenbaarheid zorgen. Ook vrienden en familie krijgen een inzicht in wat het betekent om zorgouder te zijn en hoe ze concreet zorgouders kunnen helpen.

Je kan de podcast hier beluisteren. 

Deze podcast kunnen we gratis aanbieden dankzij onze partner Mustela.
Mustela zorgt met verzachtende verzorgingsproducten voor een zacht velletje voor het hele gezin. Daarnaast biedt Mustela advies en tips om te zorgen voor jezelf en voor alle mensen die je liefhebt. Ook voor een leidraad om te groeien als ouder kan je bij hen terecht. Neem een kijkje op Mustela.be