tie-dye

DIY: Tie-dye rompertje (of T-shirt)

27/02/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Batikken deed je in de jaren negentig misschien eens op een zomerkamp of gewoon thuis of op school. De tie-dye is nu weer helemaal in en dat is zeker goed nieuws. Want als je benieuwd bent om te zien hoe je kleintje eruit zal zien na de bevalling en je al wegdroomt bij een 3D-echo, dan kun je je inbeelden hoe het is om in spanning af te wachten hoe je geknoopte rompertje eruit zal zien na zijn eerste liefdevolle verfbadje. En als je dan toch bezig bent, kun je er meteen een matching topje voor jou, zakdoeken voor je man of een T-shirt voor de grote broer bij gooien.

Benodigheden

 • Wit rompertje 
 • Elastiekjes of touw
 • Plastic handschoenen
 • Textielverf 
 • Teil of emmer
 • Water

Werkwijze

 1. Was het rompertje al eens voor je ermee aan de slag gaat.
 2. Knoop met een touwtje of elastiekje bolletjes of andere vormen in het rompertje.
 3. Doe plastic handschoenen aan en laat het rompertje weken in de teil met textielverf (voor de juiste verhouding kun je het best de instructies op de verpakking volgen).
 4. Afhankelijk van de kwaliteit van de textielverf en de gewenste intensiteit van de kleur, haal je het rompertje er na 10 tot 50 minuten uit.
 5. Spoel het vervolgens onder koud water tot het water weer helder is.
 6. Maak de touwtjes los en was het rompertje nog eens op 30 °C.
 7. Pas wel op dat je het de eerstvolgende wasbeurten niet bij de lichte was steekt, maar met een soortgelijke kleur wast.

TIP: Je kunt ook experimenteren met dip-dye voor een ombre-effect. Dan haal je het rompertje om de paar minuten telkens een beetje meer uit het water.

rompertje

Meer lezen

Knutsel zelf de origineelste spulletjes voor je baby en peuter! ‘De leukste DIY’s voor mama’s (in spe) is hét creatieve boek om cadeau te doen aan die zwangere vriendin of om gewoon lekker voor jezelf te kopen.

De leukste DIY's voor mama's (in spe)

Opgedeeld per thema: de geboorte plannen, aparte aankondigingen, een creatieve kraamperiode, een leuke kinderkamer en voor het eerst naar school.

Bijzondere knutselwerkjes waar je geen dure materialen of specifieke voorkennis voor nodig hebt, enkel een onweerstaanbare creakriebel: een polaroidmuur van het kraambezoek, decoratie voor het eerste feestje, afscheidscadeautjes voor de kinderopvang, etc.

Meer info vind je hier

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes