2744fi.jpg

Make-uproutine voor elke dag

4/01/2015

Geen tijd om elke dag een halfuur voor de spiegel te staan? Wel, wij ook niet; daar steken een paar lieve kindertjes en honderd to do’s een stokje voor. Deze ochtendroutine van onze expert Sarah is dan ook heel erg haalbaar (hebben we zelf ondervonden).

Geen tijd om elke dag een halfuur voor de spiegel te staan? Wel, wij ook niet; daar steken een paar lieve kindertjes en honderd to do’s een stokje voor. Deze ochtendroutine van onze expert Sarah is dan ook heel erg haalbaar (hebben we zelf ondervonden). 

Gezicht: 1 minuut

Voor je aan je make-up begint, reinig je uiteraard het best eerst je huid. Doe dat gerust op je eigen manier, met je eigen product. De één heeft liever een all-in-oneproduct zoals een Eau Micellaire (een lotion die zowel make-up verwijdert en je huid reinigt en verzorgt) op een watje, de ander gebruikt liever water en reinigingsmelk, water en reinigingsmousse of water en reinigingsgel (de keuze van textuur hangt af van persoon tot persoon en van het huidtype). 

  1. Breng eerst oogcrème (2) aan voor je met dagcrème begint te smeren. Waarom nog eens een aparte crème voor je ogen gebruiken? De huid rondom de ogen is veel fijner dan de rest van het gezicht en kan maar heel weinig product opnemen. Daarom is de samenstelling van een oogcrème anders als die van een dagcrème. Ook om irritaties te voorkomen gebruik je dus het best een oogcrème en geen dagcrème onder de ogen. Wij gebruikten Fast Response Eye Cream van MAC Cosmetics, daar zit onder meer een beetje cafeïne in die instant ontzwelt en donkere kringen verdoezelt... Smeren die handel!
  2. Tijd voor een dagcrème (1) (eentje die aangepast is aan jouw huidtype). Dagcrème warm je het best even op tussen je handen en breng je dan centraal van binnen naar buiten toe aan, het voorhoofd naar boven toe (tegen de richting van de rimpeltjes) en hals naar beneden (naar het hart). 

Huid: 2 minuten

  1. Tijd om dat huidje onder handen te pakken. Je smeert het best een foundation naar keuze (sommigen verkiezen poeder, anderen hebben het liefst een vloeibare versie. Test eens uit met welk product jij het snelst resultaat kunt boeken). Wij gebruikten de Miracle Air de Teint van Lancôme (3) (in de hoop dat wij dan ook echt een mirakelachtige teint zouden krijgen natuurlijk) en camoufleerden de laatste vlekjes en oneffenheden met een concealer (4). 
  2. Om eventuele glans tegen te gaan en de make-up te fixeren (zo blijft alles veel langer zitten), poederden we nog snel even na met een compact poeder (5). 
  3. Nog een laatste streepje blush (7) (Dior) met een goede borstel (6) (must-have) en voilà: die huid is klaar om een dagje te stralen. 

Ogen & wenkbrauwen: een halve minuut

  1. Tijd om die wenkbrauwen te temmen. Het lijkt een beetje een overbodige ingreep, zeker als je in tijdsnood zit, maar het maakt een wereld van verschil en is echt in geen tijd gebeurd. Wij gebruikten een wenkbrauwpotlood kleur 010 blond van Lancôme (8), maar je kunt ook altijd een al gekleurde wenkbrauwgel gebruiken die in één beweging de weerbarstige haartjes platlegt (die vind je ook al bij de Hema en het Kruidvat). 
  2. Over naar de oogleden. Een laagje oogschaduw kan wonderen doen. Voor wie het supersimpel wil houden: de Pro Longwear Paint Pots van Mac Cosmetics (9) zijn echt geweldig voor vrouwen met weinig tijd. Ze bestaan in supermooie kleurtjes en blijven echt een hele dag zitten. Ook het aanbrengen is in één beweging gebeurd: een beetje op je vingers nemen en smeren tot je tevreden bent. Wij gebruikten Bare Study als kleurtje. Om je ogen nog iets meer te doen uitkomen, kun je nog snel een lijntje trekken met een oogpotlood naar keuze (10) en mascara (11) aanbrengen. 

Lippen: 5 seconden

Voor je het weet is het al tijd voor je lippen. Kies voor een gloss of lippenstift (12) naar keuze. Voelen je lippen droog aan? Doe dan eerst wat verzorgende balsem op je lippen. 

Het lijkt een hels karwei, maar een beetje make-up kan echt heel hard helpen om je je vermoeidheid te doen vergeten. Dus: smeer, smeer, poeder, poeder en voor je het weet, straal je weer. (O ja: en hoe meer je oefent, hoe sneller je de routine onder de knie krijgt, echt!)

voor en na make-up bij vrouw

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes