Hilaria en Alec Baldwin en hun gezin van zeven kinderen

Hilaria Baldwin over leven met 7 kinderen: “Met 2 kinderen vond ik het moeilijker”

18/07/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Hilaria Baldwin houdt leven in huis. Samen met acteur Alec Baldwin heeft ze zeven kinderen. In een uitgebreid interview met het Amerikaanse magazine Romper vertelt ze hoe het eraan toegaat met zo’n uitgebreide kroost. “Het zal dan maar chaos zijn. Ze zijn met meer dan wij.”

Hilaria (39) heeft zeven kinderen, vier katten en een kersverse kleindochter. Ireland, Alec Baldwins dochter met Kim Basinger, kreeg een baby in mei. Haar kinderen zijn tussen 0 en 10 jaar oud: Carmen, Rafael, Leonardo, Romeo, Eduardo, María Lucía (via draagmoeder) en baby Ilaria.

Advies en kritiek

Krijgt ze als mama van zo’n groot gezin dan constant vragen om advies over het ouderschap? “Een vriend en zijn vrouw kregen een jaar geleden een baby. En hij komt altijd naar me toe met vragen. Hij houdt van golf en ziet me als ‘de Tiger Woods van de baby’s’”, lacht ze.

Maar als mama van een kroostrijk gezin krijgt ze ook te maken met heel wat vooroordelen en kritiek. “Mensen hebben graag veel meningen over de moederschapskeuzes van vrouwen. Ofwel hebben we te veel kinderen, ofwel te weinig.”

“We doen het niet helemaal zoals het moet. Soms draagt mijn baby geen hoedje. En dan zeggen mensen: ‘Waarom draagt je baby geen hoedje?’. Dan antwoord ik: ‘Wil jij het hoedje op de baby’s hoofd komen zetten? Ze trekt het er meteen af en gooit het naar je terug.’”, zo vertelt Hilaria.

Zeven is makkelijker dan twee

Hilaria en Alec Baldwin en hun gezin van zeven kinderen

Hoe mama Hilaria al die ballen in de lucht houdt? Niet alleen, zo laat ze weten. Ze heeft meestal twee kindermeisjes of babysitters op elk moment, en Alec Baldwin zet de oudste kinderen elke ochtend af op school. Hij leest hun verhaaltje voor het slapengaan. Hij gaat met de kinderen naar de film. Zij neemt dan weer badtijd, huiswerk, de maaltijden en de doktersbezoeken voor haar rekening. Leuk weetje: ze stopt al haar kinderen twee keer per dag in bad, ’s ochtends en ’s avonds. Respect.

Hun tijd verdeelt het koppel meestal verdeeld tussen hun huizen in Manhattan, Long Island en Vermont. En veel verder dan hun huis gaan ze niet, want zoals Hilaria zegt: "Ik weet nog niet hoe ik moet reizen met zeven kinderen.”

Toch vindt ze zeven kinderen minder moeilijk te managen toen ze er twee had. “Met twee kinderen had ik nog het gevoel dat ik een soort controle kon hebben. Ik probeerde nog altijd alles te ‘micromanagen’. Vanaf het moment dat ik drie kinderen had, liet ik het los: ‘Ok, het zal dan maar chaos zijn. Ze zijn met meer dan wij. Je moet het laten gaan.’”.

Hilaria is naar eigen zeggen geen super strenge mama voor haar kinderen, die ze over het algemeen beleefd noemt. “90 % van de tijd ben ik een milde mama. Maar af en toe moet je wel stop zeggen. ‘Stop. Stop volledig. Nu’.”

En moest je het je afvragen: ja, ook Hilaria verliest haar cool weleens. Ze heeft zeven kinderen! “Verheffen wij onze stem soms? Tuurlijk, dat gebeurt.” Al probeert het gezin erop te letten dat ze niet schreeuwen tegen elkaar.

Twee baby’s op vijf maanden

Hilaria en Alec Baldwin en hun gezin van zeven kinderen

Toen Hilaria en Alec in 2021 de geboorte van hun dochter María Lucía aankondigden, amper vijf maanden nadat ze Eduardo had gekregen, kregen ze veel te slikken. Hadden ze geadopteerd? Of een draagmoeder gebruikt? Waarom zouden ze twee baby's tegelijk krijgen? Is Hilaria van allebei bevallen?

Hilaria doet nog eens het echte verhaal. In 2019 kreeg ze, toen moeder van vier kinderen, een miskraam. "Mensen zeiden tegen me: 'Je bent nu ouder. Je bent 35'. Toen geloofde ik dat het daaraan lag”.

Ze besloot een fertiliteitsbehandeling te proberen en uiteindelijk kreeg ze twee levensvatbare embryo's. Dankzij ivf raakte zwanger, maar verloor haar kindje opnieuw, toen ze meer dan vier maanden zwanger was. Het was een verwoestend verlies, waarover ze ook open sprak.

Een paar maanden later werd ze op natuurlijke wijze zwanger van Eduardo. Tegelijkertijd was er nog een embryo over van de fertiliteitsbehandeling. “Ik was bang om dat te dragen, maar ik wilde het niet ingevroren laten."

"Ik had het gevoel dat mijn lichaam om de een of andere reden een ivf-ervaring had afgewezen. Ik weet dat het irrationeel klinkt, maar als je dat meemaakt, kunnen je gevoelens soms wat onlogisch zijn."

Dus kozen Hilaria en Alec ervoor om een draagmoeder te gebruiken om de baby te dragen. Zo werd María Lucía kort na Eduardo geboren. En op die manier kon Hilaria beide baby’s tegelijk borstvoeding geven, wat ze ook deed.

Bevallen is als een waterglijbaan

In tegenstelling tot haar draagmoeder houdt Hilaria niet speciaal van om zwanger te zijn. Bevallen daarentegen. "Ik hou van bevallen. De laatste keer duwde ik haar er binnen een minuut uit! Bevallen is als van een waterglijbaan gaan die echt eng is. En dan kom je beneden en denk je: 'Dit wil ik nog een keer doen'.”

De mama van zeven gebruikt geen voorbehoedsmiddel. "Ik voel me vreselijk als ik voorbehoedsmiddelen gebruik; het maakt me depressief", zegt ze. Ze voegt eraan toe dat haar man ook niet geïnteresseerd is in andere voorbehoedsmiddelen.

"Elke keer als ik een baby krijg, schrijft mijn verloskundige de naam van de vasectomie-arts op een post-it, en breng ik die mee naar Alec .... Hij heeft het nog niet gedaan", lacht ze.

 

 

Bron: vrij vertaald naar Romper en Huffington Post

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes