Foto Hanan Challouki

Imposter moeder: een eerlijk verhaal over mijn onzekerheden als moeder

7/04/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Voordat je zwanger bent, kan je soms al een volledig uitgedacht beeld hebben van hoe jij zou zijn als moeder. Je staat stevig in je schoenen en bent volledig overtuigd dat je het super zal doen. Eens jouw kindje daar is, kunnen de onzekerheden echter de kop opsteken en verdwijnt die zelfzekerheid als sneeuw voor de zon. Herkenbaar? Zo ging het ook bij Hanan Challouki, succesvolle businesswoman en oprichtster van Inclusified. Ze wou haar verhaal delen om andere mama's een hart onder de riem te steken en zo is het idee voor Imposter Moeder in gang gezet.

De wereld kent Hanan Challouki als een mondige vrouw met een succesvolle onderneming. Ze geeft 60 keynotes per jaar en staat regelmatig in de schijnwerpers. Toch smolt die zelfzekerheid razendsnel op het moment dat ze moeder werd: 'Ik wilde opeens het allerliefste zwijgen. Omdat ik plots bang was om het verkeerde te zeggen, en er genadeloos op afgerekend te worden.'

In haar nieuwe boek Imposter Moeder vertelt ze openhartig over dat onzekere eerste jaar als moeder. Aan de hand van zo'n 30 typische uitspraken en hardnekkige clichés legt ze de vinger op de kwetsbare plekken die voor elke moeder herkenbaar zijn.

Een hoofdrol is daarbij weggelegd voor haar eigen (Marokkaanse) moeder, yemma, en de no-nonsense attitude waarmee die haar tien kinderen grootbracht, een schril contrast met de druk die prille moeders vandaag ervaren.

Zo is Imposter moeder ook een verhaal over generatieverschillen en culturele tradities, over oermoeders en moslimmama's. En vooral: een warm pleidooi om vanuit die diverse perspectieven het perfecte moederschap te relativeren.

Cover Imposter Moeder

Meer info over het boek vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes