Hector was hier

Maud Vanwalleghem getuigt over het verlies van haar babyzoontje Hector

29/03/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Enkele weken nadat Maud Vanwalleghem hoogzwanger de eed als senator heeft afgelegd, sterft haar zoontje Hector een maand na zijn geboorte aan een zeldzame stofwisselingsziekte. Er volgt een intense periode van rouw en traumaverwerking waarin Maud probeert te vatten wat er met haar en met Hector is gebeurd. 

In onze podcast gaat Tine in gesprek met Maud. Wat is er met Hector, maar ook met haar gebeurd? Hoe gaat onze maatschappij om met rouw? En waar staat Maud nu in haar rouwproces? 

Je kan de podcast hier beluisteren. 

Hector was hier 

Hector was hier

In het boek Hector was hier reflecteert Maud over hoe we omgaan met geboorte, dood en alles daartussenin. Ze probeert te begrijpen wat haar, en vooral Hector, overkomen is. Dat zijn sterven hem eerst niet werd gegund, is een wrange exponent van hoe een doorgeschoten controle- en interventiedrang in de gezondheidszorg soms ten koste gaat van menselijkheid.

Dit boek, geboren uit Hector, raakt je tot in het diepste van je ziel, maar is tegelijk helend. Het is een openhartig pleidooi voor meer verbondenheid, in een besef dat we kwetsbaar en afhankelijk zijn.

BESTEL | MEER INFO

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes